قاچاق آثار باستانی یمن به دست وزیر دولت مستعفی + سند

دوشنبه 11 مرداد 1400
13:54
قاچاق آثار باستانی یمن به دست وزیر دولت مستعفی + سند طبق یک سند افشا شده از سازمان نظارت و مبارزه با فساد عربستان سعودی، وزیر اطلاع‌رسانی دولت منصور هادی اقدام به قاچاق آثار باستانی یمن از طریق خاک عربستان به کشورهای اروپایی می‌کند.

العالم - یمن

سندی که به تازگی از سازمان نظارت و مبارزه با فساد عربستان سعودی درز کرده است، نشان می‌دهد که شبکه‌ای وابسته به «معمر الاریانی» وزیر اطلاع‌رسانی دولت مستعفی یمن اقدام به قاچاق آثار باستانی این کشور و فروش آن در بازار سیاه اروپا از طریق خاک عربستان می‌کند.

به نوشته ویکیلیکس سعودی، در این سند آمده است که آثار باستانی قاچاق شده در بازار اروپا به قیمت بسیار پایینی به فروش می‌رسد و همچنین تعداد زیادی از این اشیاء در ساختمانی در اطراف ریاض کشف شده است.

آن‌طور که از این سند مشخص است، «خالد بن بندر» سفیر عربستان سعودی در انگلیس، در نامه‌ای به رئیس سازمان مبارزه با فساد عربستان سعودی به اطلاع وی رسانده که پلیس لندن تعدادی از قاچاقچیان آثار باستانی را دستگیر کرده که تابعیت سعودی داشتند و جزو شبکه‌ای هستند که از سال‌ها پیش اقدام به قاچاق آثار باستانی یمن از طریق عربستان می‌کردند.

«مازن بن ابراهیم الکهموس» رئیس سازمان نظارت و مبارزه با فساد عربستان نیز در پاسخ خالد بن بندر نوشته که پس از تحقیقات صورت گرفته، مشخص شده است که این شبکه قاچاق به «معمر الاریانی» وزیر اطلاع‌رسانی دولت منصور هادی وابسته است.

این سند به طور گسترده در بین کاربران عربستانی و یمنی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود و البته با تکذیب سازمان نظارت و مبارزه با فساد عربستان مواجه شده است. اما سازمان یونسکو در ابتدای سال میلادی جاری خبر داد که از ابتدای آغاز جنگ یمن، بیش از یک میلیون قطعه باستانی از یمن قاچاق شده است.

اندیشکده «دموکراسی و حقوق بشر خلیج» نیز در گزارشی نوشته است که ائتلاف سعودی علاوه بر غیرنظامیان و زیرساخت‌ها، بناهای تاریخی و فرهنگی یمن را نیز هدف قرار می‌دهد.

«یحیی الحدید» رئیس این اندیشکده می‌گوید که حملات ائتلاف سعودی موجب تخریب و آسیب ۸۰ درصد از آثار باستانی و تاریخی یمن شده است و از سوی دیگر به دلیل محاصره همه جانبه یمن، کارشناسان آثار باستانی امکان ورود به این کشور برای تعمیر و نگهداری آثار باستانی و تاریخی را ندارند.

به گفته وی بسیاری از آثار باستانی نابود شده یا به کشورهای عربستان و امارات متحده عربی منتقل می‌شوند.

0% ...

آخرین اخبار

اعترافات تکان‌دهنده نظامیان ارتش اشغالگر درباره بمباران بدون هشدار ساختمان‌های مسکونی غزه


سرتیپ یحیی سریع: ۱۱۹ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


انفجار مرگبار در الجلیل؛ نقشه رژیم اسرائیل برای ماندن طولانی مدت در سرزمین اشغالی


برغوثی: رژیم اسرائیل در تحمیل روایت خود از جنگ شکست خورده است


حقوق بشر یمن خواستار اجرای تحقیقات بین‌المللی درباره جنایت علیه یمن شد


هشدار بارزانی به گروهک‌های تروریستی در مورد اقدام علیه ایران


اظهارات روبیو در آتن احیای جنگ تمدن‌ها است


طنین نغمه‌های ایرانی در رم / روایت تلاش زنان کشاورز در نمایشگاه جهانی فائو


نماینده پارلمان لبنان: حزب‌الله بخشی از معادله تنگه هرمز و باب‌المندب است


دریادار بمانی: ضربات مهلکی به نیروی دریایی آمریکا زدیم