عربستان: کمک ما به لبنان مشروط به اجرای اصلاحات جدی است

چهارشنبه 20 مرداد 1400
03:33
عربستان: کمک ما به لبنان مشروط به اجرای اصلاحات جدی است هیئت دولت عربستان اعلام کرد که هرگونه کمک به لبنان چه در زمان حاضر و چه در آینده بستگی به انجام اصلاحات جدی و ملموس دولت این کشور دارد.

العالم-عربستان

هیئت دولت سعودی پس از پایان جلسه سه شنبه شب خود در بیانیه‌ای عنوان کرد که کمک به لبنان قبل از اقدام دولت این کشور به انجام اصلاحات جدی امکانپذیر نیست.

دولت عربستان در این بیانیه خود ضمن اعلام همبستگی با ملت لبنان تأکید کرد که به دولت فعلی و یا آینده لبنان قبل از اقدام آن به انجام اصلاحات چشمگیر و جدی، هیچ گونه کمکی نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری دولتی عربستان «واس»، در این بیانیه آمده است: با انجام اصلاحات، این اطمینان حاصل می‌شود که کمک‌ها به ذینفعان می‌رسد و از مکانیزم‌هایی که مفسدان را قادر می‌سازد سرنوشت لبنان را در دست بگیرند، جلوگیری می‌کند.

دیدارهای میشل عون رئیس جمهور لبنان و نجیب میقاتی نخست وزیر مکلف طی روزهای اخیر به‌شکل مستمر ادامه داشته است و طرفین تلاش می‌کنند پرونده تشکیل کابینه تا اواسط آگوست بسته شود.

هر چند بخشی از موانع پیش‌ِروی سعد حریری اکنون در برابر نجیب میقاتی نیز قرار دارد و شاید مشکلاتی هنگام توزیع پست‌های وزارتی به وجود بیاید، اما آمریکایی‌ها و همپیمانان منطقه‌ای آنها از جمله سعودی‌ها تلاش می‌کنند تا فشار و تحریم‌های بیشتری علیه حزب‌الله اعمال کنند.

آمریکا می‌داند که «میشل عون» رئیس‌جمهوری لبنان و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی از متحدان اصلی حزب‌الله به‌شمار می‌روند و این تحریم‌ها باید متوجه آنها نیز بشود.

از سوی دیگر، از زمان آغاز ماموریت «سعد حریری» برای تشکیل کابینه در لبنان در اکتبر 2020 مانع تراشی‌های عربستان در کنار محور غربی-آمریکایی یکی از عواملی بود که پرونده تشکیل دولت لبنان را در سراشیبی سقوط قرار داد.

برخی منابع لبنانی علت سنگ‌اندازی‌های ریاض در روند تشکیل کابینه لبنان به ریاست سعد حریری را به اختلافات شخصی و روابط سرد شده نخست وزیر مکلف لبنان با عربستان از زمان گروگان گرفته شدن وی در ریاض در سال 2017 ارتباط می دهند و معتقدند که سعد دیگر از نظر سعودی‌ها یک مهره سوخته در لبنان محسوب می‌شود.

از همین روی، برخی محافل برجسته لبنانی و سنی نزدیک به مقامات سعودی معتقدند، ریاض همان‌طور که موافق انتخاب «سعد حریری» رئیس جریان المستقبل به‌عنوان نامزد نخست‌وزیری آینده لبنان نبود، از استعفای او نیز ناراحت نشد و همچنین از نظر سعودی‌ها «نجیب میقاتی» نخست وزیر مکلف جدید لبنان تفاوت چندانی با سعد حریری ندارد و بر همین اساس عربستان هنوز موضع ثابتی در خصوص نخست‌وزیری میقاتی اتخاذ نکرده است.

تسنیم

0% ...

آخرین اخبار

تاکید سخنگوی وزارت خارجه بر استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی کشور


تاکید رئیس‌جمهور لبنان بر عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از مناطق اشغالی، بازگشت آوارگان و آزادی اسرا


از مران صعده تا جبل صبر؛ تأکید بر ابعاد راهبردی تحولات مناطق آزاد شده تعز در یمن


لوازم خانگی در ایران؛ تولید داخلی با هدف بازارهای جهانی+ فیلم


جهش ۱۲۶ هزار واحدی شاخص بورس


هاآرتص: عربستان درخواست اسرائیل برای مشارکت در جنگ یمن را رد کرد


معضل استراتژیک آمریکا در رویارویی با ایران؛ از آسیب پذیری شدید تا افول بازدارندگی


رایزنی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره تحولات یمن


امیر قطر: باید به مذاکره بازگشت/عاملان نسل کشی در غزه نباید از مجازات فرار کنند


حملات جنگنده‌ های سعودی علیه شبکه ارتباطی صعده یمن