سفر کاظمی به تهران پیام‌ها و پیامدها

شنبه 20 شهريور 1400
19:07
سفر کاظمی به تهران پیام‌ها و پیامدها خبر: فردا یکشنبه مصطفی الکاظمی به تهران سفر می‌کند تا در شمار اولین مقامات عالیرتبه ای باشد که از نزدیک و با حضور در ایران، ریاست رییسی را تبریک بگوید البته او برای ایرانیان یک هدیه نیز به همراه دارد و آن اختصاص سهمیه ای 30 هزار نفری برای سفر ایرانیان به عراق در مراسم اربعین پیش روست.

تحلیل:

- اگر چه در خصوص دلایل و موضوعات سفر کاظمی به تهران گمانه زنی‌های مختلفی می‌شود اما مهم ترین انگیزه این سفر تاکید بر حسن روابط ایران و عراق ازیکسو، جایگاه ایران در عراق از دیگر سو و بالاخره تاکید بر استمرار تعاملاتی است که بویژه در سال‌های اخیر و در عرصه تجارت و اقتصاد رشد چشمگیری یافته است.
- در حالی که تا انتخابات عراق در دهم ماه آینده میلادی حوالی یک ماه فاصله است انتخاب ایران برای سفر از سوی کاظمی معنای خاص خود را دارد. این معنا با تدقیق در تعاملات ویژه ایرانیان و عراقی‌ها خود را نشان می‌دهد.
- موضوع انرژی عراق و تامین آن از سوی ایران دیگر موضوعی است که در دستور کار کاظمی در سفر به ایران از آن سخن گفته می‌شود. هم مردم عراق و هم مردم ایران می‌دانند که در شرایط سخت تامین انرژی در عراق، ایران همواره در این میدان از هیچ خدمتی به ملت عراق دریغ نکرده است و برخلاف مدعیان منطقه ای دوستی با عراق، هیچ گاه تامین انرژی برای این کشور را معطوف به پیش شرط های سیاسی ننموده است.
- در حالی که چند دوره مذاکره میان ایران و سعودی در زمان کاظمی در بغداد برگزار شده است پیش بینی می شود ادامه این مذاکرات جایی در میان گفتگوهای کاظمی و مقامات ایرانی پیدا کند. این در حالی است که ایران همواره خود را علاقمند به حل مشکلات فی‌مابین دیگر کشورها با ایران از طریق گفتگو و مذاکره معرفی کرده است بنابراین می توان نگاه ایران به این مساله را نیز ازهم اکنون مشمول پیش بینی قرار داد.
- برخی محافل رسانه ای از تلاش کاظمی در این سفر برای میانجیگری میان تهران-واشنگتن نیز سخن گفته اند که بنظر می‌رسد با توجه به سیاست اصولی ایران در برخورد با آمریکا بویژه در خصوص مساله برجام و تحریم‌ها این بخش از مذاکرات احتمالی جواب‌های از پیش تعیین شده ای را بهمراه داشته باشد. اینکه ایا قبل از سفرکاظمی به تهران، مقامات امریکایی تصمیم یا سیاست جدیدی را درارتباط با ایران اتخاذ کرده باشند که کاظمی حامل انتقال ان باشد محل تامل جدی است.

0% ...

آخرین اخبار

از گرسنگی خاموش در غزه تا اعتراض نخبگان عراق و پرچم فلسطین در پرتغال + ویدئو


واکنش غریب‌آبادی به قطعنامه شورای حکام: این فضاسازی‌ها بی‌اثر است


بقائی: ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت موضوعیت ندارد


بیانیه ارتش لبنان: ۷۷۰۰ مورد نقض «توافق چارچوب» توسط اسرائیل


هشدار صریح لبنان؛ مانور اسرائیل در خلأهای امنیتی جنوب


ویدئو گرافیک| گزارش کامالا هریس از گرانی بنزین در کارولینای شمالی


بیانیه مشترک تهران، مسکو و پکن علیه قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام


لنزهای وارونه در چشمان سفیران آمریکا درلبنان و رژیم صهیونیستی


شنیده شدن صدای انفجار در چند نقطه در جنوب عربستان


نماینده ایران در ژنو: حق زندگی نباید ابزار چانه‌زنی قدرت‌ها باشد


پربیننده ترین خبرها

اردن از حمله موشکی به کشورش خبر داد و گزارش های اولیه حاکی از حمله به دو پایگاه الازرق و شاهزاده حسن است.


همزمان با شلیک چندین و چند موشک از نقاط مختلف ایران، صدای چند انفجار در اردن شنیده شده است.


قیمت نفت خام برنت به ۹۹.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.


نیروهای آمریکایی به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک حمله کردند.


سپاه پاسداران: به همه خدمه نفتکش‌ها در مجاورت بنادر کویت و بحرین هشدار می‌دهیم که کشتی‌های خود را ترک کنند زیرا هدف قرار خواهند گرفت.


اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های آمریکا در اردن/ اردن حمله موشکی را تأیید کرد


سپاه: آشیانه تعمیر و نگهداری و محل استقرار جنگنده های F-۳۵ ،F-۱۶ ،F-۱۵ هدف قرارگرفت


سپاه: ناوشکن های رزمی آمریکا مورد حمله قرار گرفتند


سپاه: دو فروند شناور آمریکایی ، ۸ نفتکش ۱۰ کشتی هدف قرار گرفت+ فیلم


رویترز: نفت در آستانه ۱۰۰ دلاری شدن قرارگرفت


ارتفاعات «علی الطاهر» به محور نبرد مقاومت با اشغالگران تبدیل شده است+ فیلم