در واکنش به کودتای سودان

آمریکا کمک ۷۰۰ میلیون دلاری به خارطوم را متوقف می کند

سه شنبه 4 آبان 1400
02:14
آمریکا کمک ۷۰۰ میلیون دلاری به خارطوم را متوقف می کند سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با محکوم کردن اقدام ارتش سودان اعلام کرد هرگونه تغییر اجباری دولت انتقالی مردمی سودان روابط دوجانبه با آمریکا را به خطر می اندازد و به دلیل این تحولات، آمریکا کمک اقتصادی ۷۰۰ میلیون دلاری خود برای سودان را متوقف می کند.

العالم-آمریکا

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در نشستی خبری افزود: این کمک ها برای انتقال قدرت به صورت دموکراتیک در سودان درنظر گرفته شده بود.

وی اضافه کرد آمریکا اقدامات شبانه نیروهای ارتش سودان را محکوم می کند. بازداشت مقامات غیر نظامی و دولتی از جمله نخست وزیر سودان، انتقال قدرت به یک دولت دموکراتیک را تضعیف می کند.

ند پرایس تاکید کرد دولت انتقالی مردمی باید فوری احیا شود. همانطور که در اعتراضات مسالمت آمیز ۲۱ اکتبر نشان داده شد، این دولت نماینده اراده مردم سودان است.

این مقام وزارت خارجه آمریکا ادامه داد مقات ارتش باید هرچه زودتر تمام مقامات سیاسی را آزاد، امنیت آنها را تضمین، دولت انتقالی مردمی را کاملا احیا و از هرگونه خشونت علیه معترضان خودداری کنند.

معاون سخنگوی کاخ سفید نیز روز دوشنبه به وقت محلی با بیان اینکه آمریکا عمیقاً از گزارش های منتشر شده مبنی بر تسلط نظامی بر دولت انتقالی سودان نگران است، خواهان آزادی فوری نخست وزیر سودان شد.

کارین ژان پیر روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: ایالات متحده آمریکا عمیقاً از گزارش های منتشر شده مبنی بر تسلط نظامی بر دولت انتقالی سودان نگران است. ما اقدامات ارتش را رد می کنیم و خواهان آزادی فوری نخست وزیر و سایر افراد از حصر خانگی هستیم.

این مقام کاخ سفید اضافه کرد: ما اقدامات ارتش را رد می کنیم و خواهان آزادی فوری نخست وزیر و سایر افراد از حصر خانگی هستیم.

وی اضافه کرد اقدامات امروز در تضاد کامل با اراده مردم سودان و آرمان های آنها برای صلح، آزادی و عدالت است.

وی تصریح کرد آمریکا به حمایت قوی از تقاضای مردم سودان برای انتقال دموکراتیک قدرت در سودان ادامه می دهد و به ارزیابی بهترین روش کمک به مردم سودان برای دستیابی به این هدف ادامه خواهد داد.

خبرگزاری‌ها و شبکه‌های تلویزیونی از حمله گروهی از نظامیان به اقامتگاه عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان و بازداشت خانگی او خبر دادند. به گزارش الجزیره، هویت این افراد نظامی مشخص نیست.

گزارش هایی هم از بازداشت چهار نفر از وزیران دولت و مشاور مطبوعاتی نخست وزیر سودان منتشر شده است. منابع مطلع، نظامیان ناشناس را به کودتا علیه دولت انتقالی متهم کرده اند

عمر البشیر از سال ۱۹۸۹ (۱۳۷۸) بر سودان حاکمیت داشت که پس از برپایی تظاهرات در خارطوم و تعدادی از ایالت‌های این کشور در اعتراض به گرانی و اوضاع بد معیشتی این کشور در ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ از قدرت برکنار شد و یک دولت انتقالی قدرت را در این کشور در دست گرفت که ریاست دولت موقت آن بر عهده "عبدالله حمدوک" است.

دولت انتقالی سودان اوت ۲۰۱۹ میلادی آغاز به کار کرد و قرار بود مدت زمان انتقال قدرت از نظامیان به غیرنظامیان ۳۹ ماهه باشد و در این مدت نیز قدرت میان ارتش و ائتلاف «الحریة و التغییر» تقسیم شود.

ایرنا


در همین رابطه بخوانید

0% ...

آخرین اخبار

حمله عربستان به جنوب غربی یمن


۱۲ کشته و زخمی در حمله اردن به جنوب سوریه


وزیر خارجه عمان: امنیت خلیج فارس بدون مشارکت ایران ممکن نیست


باقری کنی: نشست چهارجانبه تهران، ثمره مقاومت ملت ایران و رشادت نیروهای مسلح بود


طنین‌انداز شدن فریاد اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی در قلب لندن


پزشکیان وارد روسیه شد


انتخابات اسرائیل؛ رقابت بر سر قدرت و تداوم سیاست‌های جنگ‌طلبانه این رژیم اشغالگر


سرلشکر رضایی: امنیت در غرب آسیا باید درون‌زا باشد


اعتماد به جوانان میراثی ارزشمند در مسیر انقلاب است


از شارون تا نتانیاهو؛ تغییر سرکردگان در "اسرائیل" و تداوم رنج بی پایان مردم غزه