فرانسه توافق برای فروش جنگنده به امارات را تأیید کرد

جمعه 12 آذر 1400
14:28
فرانسه توافق برای فروش جنگنده به امارات را تأیید کرد ریاست جمهوری فرانسه خبر فروش هشتاد فروند جنگنده این کشور به اماراتی‌ها را تأیید کرد.

العالم - امارات - اروپا

امارات متحده عربی برای خرید ده‌ها جنگنده «رافال» با فرانسوی‌ها به توافق رسیده‌اند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، ابوظبی و پاریس روز جمعه تأیید کردند که امارات قرار است هشتاد فروند رافال از فرانسه خریداری کند.

کاخ الیزه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این قرارداد حاصل همکاری‌های راهبردی میان دو کشور است». گفته می‌شود اماراتی‌ها علاوه بر هشتاد فروند جنگنده رافال، دوازده فروند بالگرد «کاراکال» نیز از فرانسه خریداری کرده‌اند.

رویترز ساعاتی قبل به نقل از دو منبع فرانسوی نوشته بود، فرانسه روز جمعه چند قرارداد بزرگ با اماراتی‌ها امضا خواهد کرد.

تأیید قرارداد خرید جنگنده از سوی ابوظبی و پاریس در حالی انجام می‌شود که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه در سفری دو روزه امروز (جمعه) وارد امارات خواهد شد. ماکرون قصد دارد علاوه بر امارات، به قطر و عربستان سعودی نیز سفر کند.

پایگاه خبری شبکه «الجزیره»، دیروز (پنجشنبه)، در گزارشی به تحلیل علل سفر ماکرون در مقطع کنونی به منطقه پرداخت و نوشت: «در این سفر دوره‌ای به کشورهای [عربی حاشیه] خلیج [فارس]، ماکرون را "ژان ایو لودریان" وزیر امور خارجه، "فلورانس پارلی" وزیر دفاع، "برونو لامیر" وزیر اقتصاد در کنار وزیر تجارت خارجی، وزیر فرهنگ و رؤسای چند شرکت فرانسوی بزرگ همراهی خواهند کرد».

الجزیره می‌گوید به‌رغم آنکه بیانیه کاخ الیزه کوتاه بود و در آن به مهم‌ترین موضوعاتی که قرار است در جریان این سفر مورد بحث و بررسی قرار گیرد، اشاره‌ای نشده است، اما برخی ناظران پیش‌‌بینی کرده‌اند که بحران لبنان با عربستان سعودی و کشورهای عربی حاشیه خلیج [فارس]، برنامه هسته‌ای ایران، قیمت جهانی نفت، جنگ یمن، انتخابات لیبی، تحولات مسئله فلسطین، روابط عربستان سعودی و ایران جزء مهم‌ترین موضوعاتی خواهد بود که بر روی میز گفت‌و‌گوها مطرح و در برنامه دیدارهای ماکرون به آن پرداخته خواهد شد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

فشار آمریکا به دولت عراق با اهرم دلار برای خلع سلاح مقاومت/ گروه های عراقی: انحصار سلاح منوط به پایان حضور نظامی آمریکاست


درخشش هنر و خلاقیت ایرانی در قلب ژنو؛ میزبانی سازمان جهانی مالکیت فکری از «میراث ایرانی و نوآوری آینده»


سردار نقدی: جزایر خلیج فارس در امنیت کامل؛ آماده پاسخ مقتدرانه هستیم


سردار اصانلو در پکن: اخراج آمریکا از غرب آسیا، پیش‌شرط تحقق صلح پایدار است


مهلت ۴۸ ساعته به دیپلمات سوئدی برای ترک تهران


تهران در آستانه هفته دفاع مقدس میزبان حماسه بزرگ «جان‌فدایان ایران»


کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا در ایران مرتکب جنایت جنگی شده است


درگیری شدید در جنوب سوریه و کشته شدن ۳ نیروی امنیتی + فیلم


واکنش قاطع وزارت اطلاعات به شهادت مولوی گرگیج؛ خون شهید، چراغ راه وحدت ایران است


مطالبه مشترک تهران و آنکارا برای امنیت مرزها؛ تأکید بر انحلال شبکه‌های تروریستی پ.ک.ک و پژاک