علی‌اف: همه در طول جنگ دیدند که هیچ‌کس جلودار ما نیست

سه شنبه 16 آذر 1400
16:48
علی‌اف: همه در طول جنگ دیدند که هیچ‌کس جلودار ما نیست
رئیس‌ جمهور جمهوری آذربایجان بار دیگر تهدید کرد که به زور یک کریدور زمینی را باز خواهد کرد تا این کشور از سیونیک در ارمنستان به نخجوان متصل شود.

العالم - آسیا

رئیس‌ جمهور جمهوری آذربایجان بار دیگر تهدید کرده است که به زور یک «کریدور» زمینی که جمهوری آذربایجان را از طریق استان «سیونیک» در جنوب شرقی ارمنستان به منطقه نخجوان متصل می‌کند، باز خواهد کرد.

به گزارش وبگاه رادیو «اروپای آزاد» «الهام علی‌اف»، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در این زمینه گفت: «ارمنستان و تمام جهان در طول جنگ دیدند که هیچ‌کس نمی‌تواند جلوی ما را بگیرد. من از آن‌ها ‌خواستم تاریخی برای بازگرداندن سرزمین‌هایمان بدهند. الان هم همین را می‌گویم. به ما بگویید چه زمانی کریدور زنگزور بدون مشکل باز می‌شود.»

وزارت خارجه ارمنستان در بیانیه‌ای این اظهارات را به عنوان تهدیدی برای تمامیت ارضی ارمنستان محکوم کرد. در این بیانیه آمده است که این سخنان مغایر با تفاهماتی هستند که علی‌اف و «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در جریان گفت‌وگوهایشان به میزبانی «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه در سوچی در 26 نوامبر به آن دست یافتند.

علی اف جنگ سال گذشته بر سر قره باغ کوهستانی را زمانی که در مورد ارتباط حمل و نقل مورد نظر باکو در جریان بازدید از منطقه ای در شمال آذربایجان در روز دوشنبه اظهار نظر کرد، یادآور شد.

این سه رهبر بلافاصله پس از آن مذاکرات، پیشرفت‌های عمده‌ای را در راستای باز کردن خطوط حمل‌ونقل بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان پیش‌بینی کردند. پوتین گفت که یک کارگروه از روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان به این موضوع رسیدگی می‌کند.

علی اف روز دوشنبه گفت که ایروان باید قبل از اینکه برای انجام این کار«خیلی دیر شود» به مواضع «غیر صادقانه» خود در مذاکرات پایان دهد.

توافقنامه آتش‌بس، ارمنستان را متعهد می‌کند که راه آهن و جاده بین نخجوان و بقیه جمهوری آذربایجان را باز کند. ارمنستان باید بتواند به نوبه خود از خاک جمهوری آذربایجان به عنوان مسیر ترانزیتی برای محموله‌های بار به روسیه و ایران استفاده کند.

علی‌اف بارها گفته که این توافق مستلزم ایجاد یک کریدور ویژه است، ادعایی که توسط دولت ارمنستان رد شده است.

معاون نخست وزیر ارمنستان در روزهای گذشته اصرار داشت که سران روسیه، باکو و ایروان در سوچی به جای «جاده‌های خارجی» که علی‌اف بدان اشاره کرده بود، درباره راه‌های حمل‌ونقل متعارف بحث کنند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

وزارت بهداشت غزه: ماه گذشته بیشترین شمار مجروحان از زمان آتش‌بس ثبت شد


اولیانوف: غرب درباره انزوای روسیه خیال‌پردازی می‌کند


سقوط هواپیما در فلوریدا


سپاه: دو فروند نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شدند


درگیری تازه مرزبانان پاکستان و افغانستان زیر سایه تداوم جدال دیپلماتیک


گزارش العالم از دادگاه رسیدگی به شکایات خانواده‌های قربانیان تجاوز آمریکا و اسرائیل+ فیلم 


۷۵ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


تأکید سران عراق و مصر بر ضرورت پایان درگیری‌ها در منطقه


بازداشت جاسوس مراکز تولید قطعات موشک و پهپاد


آژیر خطر در جنوب عربستان به صدا در آمد