گفت وگوی تلفنی الکاظمی و بن سلمان در باره مناسبات بغداد با ریاض

يکشنبه 21 آذر 1400
11:31
گفت وگوی تلفنی الکاظمی و بن سلمان در باره مناسبات بغداد با ریاض «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی امروز (یکشنبه) با «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق تماس تلفنی داشته و دو طرف راه های گسترش روابط و همکاری های دو کشور را بررسی کردند.

العالم ـ عراق

خبرگزاری رسمی سعودی (واس) در این باره نوشت که محمد بن سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد، معاون نخست وزیر و وزیر دفاع عربستان امروز با مصطفی الکاظمی نخست وزیر جمهوری عراق تماس تلفنی برقرار کرد.

ولیعهد سعودی در این تماس یکصدمین سالگرد تأسیس کشور عراق را به الکاظمی تبریک گفت.

همچنین دو طرف ابعاد روابط عربستان – عراق و گسترش زمینه های همکاری های موجود و راه های تقویت آن را بررسی کردند.

روابط عراق - عربستان که در دو دهه گذشته به سبب دخالت های ریاض در امور بغداد به ویژه پشتیبانی مادی و معنوی سعودی ها از گروه های تکفیری به شدت رو به تیرگی و تنش نهاده بود، در دوران نخست وزیری الکاظمی بهبود یافته است.

الکاظمی که در اردبیهشت ۹۹ و در پی یک دوره پر تلاطم سیاسی و بحرانی در عراق به نخست وزیری رسید، توسعه روابط را با عربستان در دستور کار قرار داد و ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ به ریاض سفر کرد.

در سفر نخست وزیر عراق به عربستان سعودی، دو کشور درباره تاسیس صندوق مشترک با سرمایه تقریبی ۳ میلیارد دلار به عنوان کمک عربستان به تقویت سرمایه گذاری در زمینه های اقتصادی و همکاری در بخشهای نفت و گاز و انرژی تجدیدپذیر و فعالسازی و تسریع اجرای طرح مشترک در سایه شورای هماهنگی عربستان و عراق توافق کردند.

تکمیل پروژه اتصال خطوط برق دو کشور و تقویت هماهنگی در زمینه حمایت و تقویت فرصت های سرمایه گذاری شرکت های عربستانی و دعوت از آنها برای گسترش فعالیت هایشان در عراق و در زمینه های مختلف و همچنین گسترش تلاش ها برای بازسازی عراق از دیگر تفاهم نامه های امضا شده در سفر الکاظمی به ریاض بود.

0% ...

آخرین اخبار

آشیانه تعمیر و نگهداری و محل استقرار جنگنده های F-۳۵ ،F-۱۶ ،F-۱۵ هدف قرارگرفت


اردن از حمله موشکی به کشورش خبر داد و گزارش های اولیه حاکی از حمله به دو پایگاه الازرق و شاهزاده حسن است.


اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های آمریکا در اردن/ اردن حمله موشکی را تأیید کرد


همزمان با شلیک چندین و چند موشک از نقاط مختلف ایران، صدای چند انفجار در اردن شنیده شده است.


قیمت نفت خام برنت به ۹۹.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.


سپاه پاسداران: به همه خدمه نفتکش‌ها در مجاورت بنادر کویت و بحرین هشدار می‌دهیم که کشتی‌های خود را ترک کنند زیرا هدف قرار خواهند گرفت.


نیروهای آمریکایی به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک حمله کردند.


سرلشکر عبداللهی: هرگونه تعرض به نفتکش‌های ایران موجب هدف قرار گرفتن پایگاه‌های آمریکا در منطقه خواهد شد


سخنگوی سپاه: هیچ فناوری پیشرفته‌ای توان عبور از لایه‌های رصدی ما در تنگه هرمز را ندارد


اولین فیلم و تصاویر از زیرسطحیِ هوشمند آمریکا که در تنگه هرمز شکار شد