العالم ـ گوناگون
بنابر گزارش اسپوتنیک، نادژدا تساپکینا، متخصص تغذیه در روسیه درباره مضرات و فواید نارنگی در مقاله ای خاطرنشان کرد: نارنگی منبع بسیار خوبی از کلسیم، منیزیم، پتاسیم، ویتامین های D، K و B است. فیبر موجود در آن به روان سازی دستگاه گوارش کمک می کند و ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تامین می کند.
وی در ادامه گفت: "مرکبات در ترکیب با فیتونسیدها و اسانس ها، به مبارزه با ویروس ها کمک می کند. وجود بیوفلاونوئیدها و آنتی اکسیدان بتاکاروتن از تشکیل سرطان جلوگیری می کند."
این متخصص تغذیه در ادامه افزود: مصرف تعداد زیاد روزانه نارنگی می تواند منجر به مشکلات کبدی شود، زیرا شاخص فروکتوز در روز بیش از 40 گرم نیست. وب مصرف بیش از چهار تا پنج نارنگی در روز را توصیه نمی کند.
فواید و مضرات نارنگی
به گفته وی، این میوه که در زمان سال نو محبوب است، یک ماده حساسیت زا قوی است و حتی در افراد کاملا سالم می تواند التهاب پوستی را تحریک کند. به همین دلیل، نارنگی در رژیم غذایی کودکان زیر سه سال و زنان باردار ممنوع است.
این متخصص تغذیه در ادامه گفت: "بهتر است کسانی که مبتلا به گاستریت، زخم معده یا روده، کولسیستیت، هپاتیت هستند، نارنگی را از فهرست غذایی خود حذف کنند. در نارنگی مقدار زیادی اسید اسکوربیک و سیتریک وجود دارد، که اگر معده اسیدی باشد، می تواند منجر به سوزش معده، فرسایش معده و ایجاد بیماری های دیگر شود."