سفیر روسیه ممکن است مجبور شود بزودی آمریکا را ترک کند

پنج‌شنبه 7 بهمن 1400
13:17
سفیر روسیه ممکن است مجبور شود بزودی آمریکا را ترک کند وزارت امور خارجه آمریکا به سفارت روسیه هشدار داده در صورت عدم قبول شرایط واشنگتن برای صدور روادید برای نیروهای امنیتی سفیر آمریکا، سفیر روسیه مجبور خواهد شد تا در ماه آوریل (فروردین ماه آینده) خاک ایالات متحده را ترک کند.

العالم - اروپا

مقامات مسکو همچنان در تماس‌های دائمی با شرکای آمریکایی خود در خصوص لزوم عادی شدن تشریفات اعطای روادید هستند، ولی هنوز موفقیتی در این زمینه بدست نیامده است. وزارت خارجه روسیه یادآور شده که رایزنی‌های دوجانبه در خصوص مشکلات روادیدی بین دو کشور به سال 2022 موکول شده و هیچ ارسال علامتی که گویای اصلاح، حتی کوچکی در مواضع مقامات واشنگتن در این رابطه باشد، دیده نمی‌شود.

روسیه از مدتها قبل به واشنگتن پیشنهاد داده تا محدودیتها در فعالیت دیپلماتیک به صفر برسد، ولی درخواست‌های جدید و ضرب العجل‌ها دوباره از سوی آمریکا مطرح شدند که نفرت انگیزترین آنها، عدم تمدید روادید ایالات متحده برای دیپلماتهای روسی بیشتر از 3 سال است و بعد از این مدت آنها مجبور به ترک این کشور هستند. مسکو نیز تهدید کرده، اگر بهبودی در این وضعیت بوجود نیاید، کارکنان سفارت آمریکا در مسکو نیز باید پس از دوره مشابهی به کشورشان بازگردند.

خبرگزاری «نووستی» در این رابطه گزارش داد، "آناتولی آنتونوف" رئیس هیئت نمایندگی دیپلماتیک روسیه در ایالات متحده، امروز در جمع خبرنگاران اعلام کرد، وزارت امور خارجه آمریکا به سفارت روسیه هشدار داده است که اگر مسکو شرایط واشنگتن برای صدور روادید برای نیروهای امنیتی سفیر آمریکا در روسیه را قبول نکند، سفیر روسیه مجبور خواهد شد تا در ماه آوریل (فروردین ماه آینده) ایالات متحده را ترک کند. به عقیده وی، روابط بین مسکو و واشنگتن به سمت تیرگی بیشتر تمایل پیدا کرده است.

آنتونوف گفت: «من به شما خواهم گفت که در آخرین نشست ما در وزارت امور خارجه آمریکا به کارکنان ما به وضوح گفته شد که در صورتی که ما تعدادی از شروط ایالات متحده، ازجمله اعطای روادید برای گارد امنیتی سفیر آمریکا در مسکو را انجام ندهیم، سفیر روسیه تا ماه آوریل مجبور به ترک این کشور خواهد شد.»

این دیپلمات روس در ادامه یادآور شد که دولت آمریکا هر کاری انجام می دهد تا حضور دیپلماتیک روسیه در این کشور کاهش پیدا کند. وی تاکید کرد: «دفاتر کنسولگری روسیه در شهرهای هیوستون و نیویورک باز هستند، ولی در واقع آنها نمی توانند کار کنند، برای اینکه هیچ دیپلمات و کارمندی وجود ندارد.»

آنتونوف پیش از این گفته بود، زمان آن فرا رسیده است که طرف‌های روسی و آمریکایی در روند مذاکرات به نسل‌های آینده و چگونگی زندگی مشترک آنها فکر کنند. او اطمینان داد که روسیه طرفدار تنش زدایی و ایجاد فضای عادی برای همکاریهای متقابل سودمند است.

این در حالی است که "جان سالیوان" سفیر ایالات متحده آمریکا در روسیه در اواخر سال گذشته میلادی یادآور شده بود که ایالات متحده نمی تواند حضور دیپلماتیک خود در روسیه افزایش دهد زیرا ظاهراً دیپلمات های آمریکایی قادر به دریافت روادید روسیه نیستند. سالیوان وضعیت فعلی را یک «بن بست روادیدی» نامیده بود.

تسنیم

0% ...

آخرین اخبار

گزارش العالم از تشدید حملات رژیم صهیونیستی به کرانه باختری با اهداف انتخاباتی + ویدئو


عراقچی: باید مراقب باشیم وحدت و انسجام ایجادشده در جنگ ۴۰ روزه ادامه پیدا کند


رژیم صهیونیستی بیمارستان شهدای الاقصی غزه را هدف قرار داد+ فیلم


افتتاح و بهره‌برداری همزمان از ۱۸ هزار و ۹۱۰ طرح در کشور


تشدید حملات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان؛ حمله هوایی به چند منطقه


قالیباف: ثمره وحدت، شکست دشمن بود/ امنیت مبتنی بر دخالت قدرت‌های فرامنطقه‌ای، شکننده است


واکنش طالبان به تقویت مرز تاجیکستان؛ «افغانستان تهدید نیست»


سرپرست وزارت دفاع: ماموریت ما قدرت‌سازی برای ایران است


گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و اندونزی درباره آخرین تحولات منطقه‌ای


تظاهرات بحرینی‌ها در اعتراض به محاکمه علمای شیعه +فیلم