محدودیت فعالیت حماس شرط تل‌آویو برای بهبود روابط با ترکیه

پنج‌شنبه 7 بهمن 1400
20:26
محدودیت فعالیت حماس شرط تل‌آویو برای بهبود روابط با ترکیه
مقامات تل‌آویو خبر داده‌اند از جمله شروط این رژیم برای عادی‌سازی روابط با آنکارا محدودیت فعالیت‌های حماس در ترکیه است.

العالم - فلسطین اشغالی

همزمان با اعلام ترکیه درباره سفر قریب‌الوقوع رئیس رژیم صهیونیستی به این کشور، کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی، امروز (پنجشنبه)، به نقل از یک مقام بلندپایه صهیونیست خبر داد که تل‌آویو برای عادی‌سازی روابط با آنکارا شروطی مطرح کرده است.

کانال ۱۳ به نقل از مقام یادشده می‌گوید که تحرکات اخیر «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه برای نزدیک شدن به تل‌آویو به منظور بهبود روابط با دولت جدید آمریکا در آستانه انتخابات ترکیه صورت گرفته است. این مقام صهیونیست که اشاره‌ای نیز به نامش نشده است، در ادامه اضافه کرد: «رهبر یک کشور اسلامی مهم مانند ترکیه با اسرائیل ارتباط برقرار کرده است پس گزینه جز پاسخ مثبت به این کشور وجود نخواهد داشت».

بنابر گزارش پایگاه خبری «قدس» به نقل از کانال ۱۳، این مقام صهیونیست طی هفته‌های گذشته پیام‌هایی به یونان و قبرس ارسال کرده و گفته که همگرایی با ترکیه لطمه‌ای به شراکت آن‌ها با تل‌آویو نخواهد زد. او می‌گوید: «برخی مقامات اسرائیلی بر این باورند که تحرکات اردوغان برای اصلاح روابط با اسرائیل وسیله‌ای برای بهبود روابط با دولت بایدن پیش از انتخابات و همزمان با بحران اقتصادی روزافزون این کشور است».

طبق گفته خبرنگار کانال ۱۳، یکی از موانع اصلی بر سر راه عادی‌سازی روابط دو طرف، روابط آنکارا و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) است. وی به نقل از برخی مقامات تل‌آویو اضافه کرد که دستگاه امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در گفت‌و‌گوهای داخلی پیرامون ترکیه تأکید کرده است که هر گونه فرایند برای عادی‌سازی روابط باید شامل محدودیت فعالیت‌های حماس در ترکیه باشد.

این گزارش پس از آن منتشر شده است که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه بامداد امروز پنجشنبه در یک مصاحبه تلویزیونی از سفر قریب‌الوقوع رئیس رژیم صهیونیستی به ترکیه خبر داد. اردوغان طی گفت‌وگوی تلویزیونی اعلام کرد که «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم تل‌آویو، در اوایل ماه میلادی فوریه به ترکیه سفر می کند و با این سفر مرحله جدیدی در روابط دو طرف آغاز می شود. اردوغان پیشتر در دیدار با جمعی از خاخام‌ها بر اهمیت روابط با رژیم صهیونیستی تأکید کرده بود.

وزیر امور خارجه ترکیه نیز چند روز قبل برای اولین‌بار طی سیزده سال اخیر، با همتای صهیونیست خود تماس گرفت و حال او را پس از ابتلا به ویروس کرونا جویا شد. «پینی آویوی» سفیر سابق تل‌آویو در آنکارا نیز چندی پیش گفته بود رئیس‌جمهور ترکیه با جدیت به دنبال عادی‌سازی مناسبات با تل‌آویو و حفظ روابط اقتصادی است.

ترکیه و رژیم صهیونیستی از می ۲۰۱۸ - و بعد از اینکه آنکارا به بهانه افزایش حملات صهیونیست‌ها به نوار غزه و تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای انتقال سفارتخانه از تل‌آویو به قدس اشغالی، سفیر تل‌آویو را اخراج کرد - به‌صورت متقابل سفیر نداشتند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

پزشکیان: در جنگ اخیر از برخی کشورهای اروپایی بی‌طرفی ندیدیم


صدای حق‌طلبی ملت در نیویورک؛ استقبال سازمان بسیج از مواضع رئیس‌جمهور در سازمان ملل


علم، سنگر اصلی پیشرفت ایران؛ تأکید رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بر تلاش دانش‌آموزان


اولیانوف: تهدیدهای آمریکا راه بازگشت بازرسان آژانس به ایران را بسته است


تحسین مواضع انقلابی رئیس‌جمهور در سازمان ملل توسط رئیس مجمع تشخیص


تصرف آخرین خط تدارکات مزدوران سعودی از سوی مقاومت یمن


نخست وزیر اسپانیا: نتانیاهو همچنان به کشتار جمعی در غزه ادامه می‌دهد


گام بلند صنایع دانش‌بنیان؛ رونمایی از ۴ داروی جدید


هشدار حماس نسبت به فروپاشی کامل توافق آتش‌بس غزه


شکست تلاش‌های ترامپ در کنترل بازار؛ عبور نفت برنت از مرز ۱۰۵ دلار