واگذاری ۴ درصد از سهام آرامکو به صندوق دولتی عربستان

يکشنبه 24 بهمن 1400
15:42
واگذاری ۴ درصد از سهام آرامکو به صندوق دولتی عربستان
ولیعهد سعودی از واگذاری ۴ درصد از سهام آرامکو به صندوق سرمایه گذاری دولتی عربستان خبر داد.

العالم - عربستان سعودی

عربستان سعودی از واگذاری 4 درصد از سهام شرکت نفتی آرامکو به صندوق سرمایه گذاری دولتی خبر داد.

به گزارش الخلیج الجدید، «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی گفت: «انتقال این سهام بخشی از استراتژی بلندمدت عربستان در راستای چشم‌انداز 2030 است».

ولیعهد جوان در این خصوص گفت که دولت پس از فرآیند واگذاری آرامکو همچنان بزرگترین سهامدار آرامکوی عربستان است زیرا بیش از 94 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد.

پیش از این قرار بود آرامکو با عرضه عمومی سهام خود در بورس نخستین گام را به سمت خصوصی شدن بردارد.

به نظر می‌رسد افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی و احتمال رسیدن قیمت نفت به 120 دلار ولیعهد عربستان را وسوسه کرده تا از فروش سهام آرامکو خودداری کرده و درآمدهای بادآورده حاصل از فروش نفت به آل سعود برسد.

بن سلمان که ریاست هیئت مدیره صندوق سرمایه گذاری دولتی را بر عهده دارد، در سال 2017 از فروش بخش کوچکی از سهام آرامکو و عرضه آن خبر داد که بیش از یک بار به تعویق افتاد و در واقع در پایان سال 2019 آغاز شد.

اخیرا نیز روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از منابع سعودی اعلام کرد که شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی به دنبال فروش 50 میلیارد دلار از سهام خود است.

این روزنامه آمریکایی تاکید کرد که این شرکت نفتی دولتی با مشاوران خارجی درباره فروش میزان بیشتری سهام در بازار عربستان سعودی و همچنین عرضه سهام در بازار کشورهایی مانند لندن، سنگاپور یا بازارهای سهام دیگر مذاکراتی داشته است.

منابع آگاه با استراتژی شرکت آرامکو تاکید کردند که این شرکت به دنبال فروش 50 میلیارد دلار از سهام خود است که در ارزیابی‌های فعلی 2.5 درصد از سهام شرکت خواهد بود.

دولت عربستان سعودی در دسامبر سال 2019 نسبت به عرضه عمومی 1.725 درصد از سهام شرکت ملی نفت این کشور(آرامکو) در بورس ریاض اقدام کرد. این عرضه که بزرگ‌ترین خصوصی‌سازی تاریخ لقب گرفت، 29.4 میلیارد دلار درآمد، عاید دولت عربستان کرد. در ابتدا، هر سهم آرامکو 32 ریال سعودی(8.53 دلار) قیمت خورد تا ارزش جاری این شرکت به 1.7 تریلیون دلار برسد و این شرکت را به عنوان با ارزش‌ترین شرکت جهان بدل کند.

همچنین غول نفتی عربستان (9 آوریل) اعلام کرد طی معامله‌ای به ارزش 12.4 میلیارد دلار، 49 درصد سهام دارایی‌های خط لوله آٰرامکو را به کنسرسیومی با محوریت شرکت آمریکایی گلوبال انرژی پارتنرز واگذار کرده است.

پیش از این ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه با تلویزیون سعودی گفته بود: اگرچه نمی‌توانم در این باره قول بدهم اما بحث در مورد فروش 1 درصد از سهام آرامکو به یک شرکت پیشروی انرژی در جهان مطرح شده است.

تسنیم

0% ...

آخرین اخبار

رهبر معظم انقلاب: مقصود از وحدت، محور قرارگرفتن نقاط مشترک میان مسلمانان است


حمله پهپادی اوکراین به پالایشگاه نفت روسیه


ادامه تنش لفظی تند مقامات ترکیه و رژیم صهیونیستی


حملات صهیونیست ها به شهرک های جنوب لبنان


العامری: درگیری میان دولت عراق و مقاومت رخ نخواهد داد


بازگشت سراسیمه فرزند نتانیاهو از آمریکا به اسراییل به بهانه یک تهدید فوری


عزم و اراده پولادین ملت ایران را به نمایش گذاشتید


شمار جان باختگان سیل نپال به ۶۷۰ نفر رسید


غریب‌آبادی: اقدامات لازم برای بازگشایی تنگه هرمز را برای آمریکایی‌ها روشن کرده‌ایم


دبیرکل سازمان ملل خواستار ممنوعیت جهانی آزمایش‌های هسته‌ای شد