زلال قرآن (468)؛

ماهیت قلب چیست و چه تاثیری در شکل گیری نامه عمل انسان دارد؟

جمعه 27 اسفند 1400
15:02
ماهیت قلب چیست و چه تاثیری در شکل گیری نامه عمل انسان دارد؟

العالم _ زلال قرآن

قلب محل ایمان، سکینه و ارامش، تاثیرپذیری ازمعنویات، و تسلیم درمقابل ذات اقدس الهی است.
آیات زیر:
1– آیه 22 سوره مبارکه مجادله:
« أُولَـٰئِكَ كَتَبَ فِي قُلُوبِهِمُ الْإِيمَانَ وَأَيَّدَهُمْ بِرُوحٍ مِنْهُ وَيُدْخِلُهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا رَضِيَ اللَّـهُ عَنْهُمْ وَرَضُواعَنْهُ أُولَـٰئِكَ حِزْبُ اللَّـهِ أَلَا إِنَّ حِزْبَ اللَّـهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»
ترجمه: (این مردم پایدارند که خدا بردلهاشان (نور) ایمان نگاشته و به روح (قدسی) خود آنها را مؤید و منصور گردانیده و آنها را به بهشتی داخل کند که نهرها زیر درختانش جاری است و جاودان درآنجا متنعّمند، خدا از آنها خشنود و آنها هم از خدا خشنودند، اینان به حقیقت حزب خدا هستند، الا (ای اهل ایمان) بدانید که حزب خدا رستگاران عالمند).
2– بخش اول آیه 4 سوره مبارکه فتح:
« هُوَالَّذِي أَنْزَلَ السَّكِينَةَ فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لِيَزْدَادُوا إِيمَانًا مَعَ إِيمَانِهِمْ ...»
ترجمه: (اوست خدایی که آرامش و وقار بردلهای مؤمنان آورد تا بریقین وایمانشان بیفزاید).
3– آیات 89 و 90 سوره مبارکه شعرا:
« مَنْ أَتَى اللَّـهَ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ . وَأُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّقِينَ»
ترجمه: (و تنها آن کس سود برد که با دل با اخلاص پاک (از شرک و ریب و ریا) به درگاه خدا آید. و بهشت را به اهل تقوا نزدیک سازند).
قلب را مرکزایمان به خدا و رسول الله (ص) و قیامت، ومحل پذیرش هدایت های الهی معرفی کرده است، که اگرازهرآلودگی پاک ومنزه نگاه داشته شودمحل تابش انوارقدسی الهی و مَجرای وصول انسان به بهشت رضوان او واقع می گردد.
واگربا ایمان حقیقی ویقینی مزیّن شود، آدمی را ازبلاهای خانمان سوزاضطراب و وحشت و دِهشَت نجات می دهد و به اطمینان وسکینه وآرامش و وقارمی رساند، به همین دلیل گفته می شود، قلب بیشترین تاءثیررا درشکل گیری نامه عمل انسان دارد.

کلید واژه ها
0% ...

آخرین اخبار

هشدار دوباره یمن به سهامداران آرامکو


حمایت ایران از هرگونه توافق جهت تقویت وحدت و انسجام میان کشورهای اسلامی


علمای یمن اتهام هدف قرار دادن اماکن مذهبی را رد کردند


رئیس کنگره جهانی یهود: اسرائیل درحال تبدیل شدن به «جمهوری موز» است


دیپلماسی در حاشیه گاز؛ نشست ویژه ایران، قطر و لیبی در جریان اجلاس GECF


اعتراض مردم میسان عراق به بسته شدن مسیرهای ارتباطی با ایران


مصر از رایزنی‌های مداوم با ایران خبر داد


نشست چهارجانبه ایران، پاکستان، ترکیه و عربستان آغاز شد


ایران بر قله کشتی فرنگی جهان ایستاد


ریاض هدف وزیر دفاع از سفر به تهران را اعلام کرد