آغاز نشست مجمع عمومی سازمان ملل برای تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر

پنج‌شنبه 18 فروردين 1401
19:07
آغاز نشست مجمع عمومی سازمان ملل برای تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سومین نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل درباره جنگ اوکراین به درخواست آمریکا و متحدانش امروز (پنجشنبه) به وقت محلی آغاز شده تا در مورد تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر رای‌گیری کند.

العالم ـ آمریکا

کشورهای غربی از آغاز جنگ اوکراین، روسیه را به ارتکاب جنایت جنگی متهم کرده اند و اکنون در پی واقعه "بوچا"، مسکو را متهم به انجام این واقعه با ابعاد مبهم و رمزآلودش می‌کنند و معتقدند این کشور به دلیل نقض حقوق بشر صلاحیت عضویت در شورای حقوق سازمان ملل را ندارد.

همزمان با اعلام مقامات اوکراینی در ۱۴ فروردین (۳ آوریل) مبنی بر آزادسازی تمامی مناطق پایتخت از کنترل نیروهای روسیه، تصاویری دلخراش از اجساد غیرنظامیان در خیابان‌های شهر "بوچا" منتشر شد که جهان را بهت‌زده کرد.

هنوزهیچ تحقیق مستقل بین المللی برای روشن شدن ابعاد نامعلوم واقعه بوچا صورت نگرفته است.

نمایندگان ۱۱ کشور از جمله آمریکا، انگلیس، کانادا، اوکراین، مولداوی، ژاپن، کلمبیا و نیز رئیس هیات اتحادیه اروپا به نمایندگی از ۲۷ کشور این اتحادیه روز سه شنبه همزمان با برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در مورد وقایع بوچا، از "عبدالله شهید" رئیس مجمع عمومی سازمان ملل نشست فوق العاده و اضطراری این مجمع را درخواست کردند تا در مورد تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل رای گیری شود.

عبدالله شهید رئیس مجمع عمومی سازمان ملل نیز اعلام کرد نشست فوق العاده این مجمع امروز پنجشنبه به وقت محلی (هفتم آوریل – ۱۸ فروردین) تشکیل می شود.

برخی منابع خبری از رایزنی های روسیه با برخی کشورها برای مخالفت با قطعنامه ضدروسی خبر داده اند.

به گزارش ایرنا، غربی ها با استناد به ماده هشت اجرایی قطعنامه تاسیس شورای حقوق بشر۲۵۱/۶۰ مصوب نشست شصتم مجمع عمومی سازمان ملل در پی تعلیق عضویت روسیه در این شورا هستند.

بر اساس این ماده، اگر یک عضو شورای حقوق بشر، اقدام به نقض عمده و سیستماتیک حقوق بشر کند، مجمع عمومی سازمان ملل می‌تواند با رای دو سوم اعضای مجمع (مجموع آرا مثبت و منفی)، عضویت آن کشور را در شورای حقوق بشر تعلیق کند. مجمع عمومی ۱۹۳ عضو دارد.

قرار است برخی کشورها پیش از رای گیری در این نشست سخنرانی کنند و برخی نیز پس از رای گیری "توضیح رای" داشته باشند.

0% ...

آخرین اخبار

لازم نیست منتظر هالووین بمانید؛ گاهی کافی است صفحه اقتصاد را باز کنید!


مشاورعالی فرمانده کل سپاه در گفت‌وگو با العالم از آمادگی برای افزایش برد تسلیحاتی ایران خبرداد


بیانیه سپاه پاسداران: طوفان‌الاقصی آغازگر پایان صهیونیسم و افول قطعی رژیم اشغالگر است


هشدار نظریه‌پرداز برجسته روابط بین‌الملل: نباید ایران را به سمت «پاسخ روز قیامت» هل داد


بانک جهانی: جنگ علیه ایران گریبان اقتصاد خاورمیانه را گرفت


پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به حجت‌الاسلام ناطق نوری


ارتش یمن مواضع مستحکم ائتلاف سعودی را درهم می‌کوبد و تعز را در محاصره قرار می‌دهد+فیلم


پژوهشگر عرب: «طوفان الاقصی» مسئله فلسطین را در کانون توجه جهانی قرار داد+فیلم


شهادت تمام اعضای خانواده یمنی در حمله سعودیها


شیخ نعیم قاسم از راه‌اندازی مؤسسه حفظ آثار شهید نصرالله خبر داد