ابراز تمایل عربستان به گفت‌وگو با ایران درباره میدان آرش

سه شنبه 27 ارديبهشت 1401
11:20
ابراز تمایل عربستان به گفت‌وگو با ایران درباره میدان آرش وزیر انرژی عربستان سعودی از تمایل این کشور و کویت برای گفت‌وگو با ایران درباره میدان گازی آرش/ الدره خبر داد.

العالم - ایران

«عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان سعودی در بیست و نهمین کنفرانس نفت و گاز خاورمیانه در بحرین، از آمادگی ریاض و کویت برای گفت‌وگو با ایران درباره میدان گازی آرش/الدره خبر داد.

به نوشته وبگاه «الخلیج اونلاین»، بن سلمان در این کنفرانس گفت: «کویت و عربستان خواهان گفت‌وگو با ایران درباره میدان گازی الدره (آرش) هستند چرا که منابع موجود در آن جزء منافع مشترک دو کشور است».

کویت و عربستان در ۲۱ مارس، سندی برای توسعه میدان گازی الدره / (آرش) امضا کردند که بر اساس بیانیه شرکت نفت کویت، پیش بینی می‌شد، این میدان روزانه ۱ میلیارد فوت مکعب گاز و ۸۴ هزار بشکه در روز میعانات گازی تولید کند.

پس از این اعلام، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به این توافق واکنش نشان داد و گفت: «میدان گازی آرش/الدره یک میدان مشترک بین کشورهای ایران و کویت و عربستان سعودی است و بخش‌هایی از آن در محدوده آب‌های تحدید حدود نشده بین ایران و کویت قرار دارد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه افزوده بود: «بر اساس مقررات و رویه‌های بین‌المللی هرگونه اقدام در بهره برداری و توسعه این میدان باید با هماهنگی و همکاری هر سه کشور انجام شود و لذا اقدام اخیر کویت و عربستان سعودی در قالب یک سند همکاری، مغایر با رویه‌های جاری و مذاکرات انجام شده قبلی بوده و غیرقانونی است و تاثیری بر وضعیت حقوقی میدان نداشته و مورد تایید جمهوری اسلامی ایران نیست».

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پایان تاکید کرده بود: «جمهوری اسلامی ایران همچنین حق خود را برای بهره‌برداری از میدان مشترک گازی آرش/الدره محفوظ می‌دارد».

فارس

0% ...

آخرین اخبار

۱۲ کشور هرگونه حمله و تهدید علیه تأسیسات هسته‌ ای را محکوم کردند


۱۲۴ حمله سعودی به یمن در ۲۴ ساعت گذشته


۴ کشور اسلامی: اشغالگری “اسرائیل” علت ناامنی منطقه است


حمله پهپادهای «رجوم» یمن به محل های تجمع نظامیان و شبه نظامیان مورد حمایت عربستان+تصاویر


عراقچی: پزشکیان به روسیه سفر خواهد کرد


ترامپ: فرانسه در مخمصه واقعی گرفتار شده است


ترامپ پشت میله های زندان در تهران +فیلم


استقبال یمن از عملیات ضدصهیونیستی الخلیل


اروپا در آتش اعتراضات و جهان در انتظار تصمیم تهران درباره هرمز +فیلم


مقام حماس: آتش زیر خاکستر خاموش نخواهد شد