نشست قریب‌الوقوع گروه‌های سیاسی عراق درباره تشکیل دولت

جمعه 3 تير 1401
16:30
نشست قریب‌الوقوع گروه‌های سیاسی عراق درباره تشکیل دولت منابع عراقی از افزایش رایزنی‌ها برای ایجاد ائتلاف بزرگ جهت تشکیل دولت جدید خبر دادند.

العالم - عراق

همزمان با خروج جریان صدر از روند سیاسی، برخی منابع عراقی گزارش دادند که رایزنی‌ گروه‌های مختلف این کشور برای تشکیل دولت جدید افزایش یافته است.

در همین رابطه، روسای فراکسیون‌های سیاسی سعی دارند طی روزهای آینده نشستی را برگزار و طی آن سازوکار تشکیل کابینه بر اساس ضوابط و برنامه دولتی که گروه‌های مربوطه تعیین کرده‌اند، بررسی کنند.

بنابر گزارش شبکه «الیوم»، یک منبع آگاه گفت که چارچوب هماهنگی شیعیان به منطقه کردستان عراق جهت تعیین تکلیف پرونده نفت، تقریبا چراغ سبز نشان داده و در انتظار نتایج گفت‌وگوها و بررسی‌ها برای نشان دادن چراغ سبز نهایی جهت توافق با شرکت صادرات نفت «سومو» عراق است و بغداد نیز در جریان طرح‌های جدید منطقه کردستان قرار خواهد گرفت.

به گفته این منبع، دولت آینده نیز بر سر سه محور مهم اعم از ایجاد فرصت کاری برای بیکاران، فعال‌سازی دو بخش خصوصی و مختلط و پرونده‌های خدماتی، سلامت و انرژی تمرکز خواهد داشت.

همچنین «معین الکاظمی» نماینده پارلمان عراق از ائتلاف الفتح گفت که دولت آینده نماینده همه طرف‌های سیاسی مورد توافق خواهد بود و چارچوب هماهنگی نیز طرح‌های زیادی برای ایجاد اتحاد شیعیان و توافق بر سر نامزد نخست وزیری دارد.

به گزارش فارس، اخیرا «سید مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر در اظهاراتی خروج خود را از فرایند سیاسی عراق رسما اعلام کرد.

جریان صدر در انتخابات عراق موفق شده بود با کسب ۷۳ کرسی از اصل ۳۲۹ کرسی پارلمانی در صدر قرار گیرد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم با ۳۷ کرسی و ائتلاف دولة القانون با ۳۳ کرسی، حزب دموکرات کردستان عراق با ۳۱ کرسی، ائتلاف کردستان و ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

0% ...

آخرین اخبار

شروط گردان‌های سیدالشهدا در عراق برای سامان‌دهی سلاح+فیلم


شیخ نعیم قاسم: آمریکا و رژیم صهیونیستی در سه جنگ خود علیه ایران شکست خوردند


رهبر معظم انقلاب: مقصود از وحدت، محور قرارگرفتن نقاط مشترک میان مسلمانان است


حمله پهپادی اوکراین به پالایشگاه نفت روسیه


ادامه تنش لفظی تند مقامات ترکیه و رژیم صهیونیستی


حملات صهیونیست ها به شهرک های جنوب لبنان


العامری: درگیری میان دولت عراق و مقاومت رخ نخواهد داد


بازگشت سراسیمه فرزند نتانیاهو از آمریکا به اسراییل به بهانه یک تهدید فوری


عزم و اراده پولادین ملت ایران را به نمایش گذاشتید


شمار جان باختگان سیل نپال به ۶۷۰ نفر رسید