رای اکثریت مجلس عوام انگلیس به لایحه بحث برانگیز تغییر پروتکل ایرلند شمالی

سه شنبه 7 تير 1401
13:36
رای اکثریت مجلس عوام انگلیس به لایحه بحث برانگیز تغییر پروتکل ایرلند شمالی مجلس عوام انگلیس با اکثریت آرا به لایحه تغییر یکجانبه پروتکل ایرلند شمالی در توافق برگزیت که بسیار مورد انتقاد اتحادیه اروپا است رای داد تا به این ترتیب یکی از موانع برای اجرای این طرح از سر راه برداشته شود.

العالم - اروپا

انگلیس با توجه به عدم دستیابی به توافقی در مناقشات بر سر پروتکل ایرلند شمالی با بروکسل، اخیرا لایحه‌ای را ارائه داده که تغییر یکجانبه این پروتکل را در دستور کار قرار می‌دهد و این اقدام خشم مقامات اروپایی را به همراه داشته است.

انگلیس چندی پیش پس از ماه‌ها ژست‌های تهدیدآمیز اعلام کرد که می‌خواهد به‌طور یک‌جانبه مقررات برگزیت برای ایرلند شمالی را که با بروکسل توافق شده است، تغییر دهد.

اتحادیه اروپا و بخصوص جمهوری ایرلند که مستقیماً تحت تأثیر این تصمیم انگلیس قرار گرفته است، تغییرات یکجانبه در معاهده برگزیت را نقض قوانین بین المللی می دانند.

انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا و بازار واحد این منطقه، برای ارسال کالا به ایرلند شمالی که بخشی از قلمروی این کشور به شمار می رود ولی تابع قوانین تجاری اتحادیه اروپاست، با مشکل جدی روبرو شده و چندین بار درخواست مذاکرات مجدد درباره پروتکل ایرلند شمالی را داده است.

بر اساس پروتکل ایرلند شمالی نباید واردات کالا و خدمات از اتحادیه اروپا به ایرلند شمالی مشمول تعرفه های گمرکی انگلیس گردد و انگلیس ملزم به رعایت قوانین اتحادیه اروپا در زمینه تجارت کالا و خدمات است.

به نوشته روزنامه "زوددویچه سایتونگ"، در اولین رای گیری، پارلمان لندن با اصلاحیه یکجانبه پروتکل موسوم به ایرلند شمالی موافقت کرده است.

به این ترتیب قانون بحث برانگیز اصلاح پروتکل برگزیت و ایرلند شمالی در اولین رای گیری در مجلس عوام بریتانیا اکثریت را به دست آورد. مجلس عوام با 295 رای موافق در مقابل 221 رای موافق این قانون را تصویب کرد. رای گیری دیگری هم باید در مجلس اعیان انجام شود.

هدف این قانون، اصلاح یکجانبه توافقنامه ایرلند شمالی بین این کشور و اتحادیه اروپا است. علاوه بر تغییرات مالیاتی و سیستم برچسب‌گذاری برای کالاها، همچنین این لایحه بر این مسئله تاکید دارد که دیوان عدالت اروپا دیگر نباید مسئول اختلافات مربوط به اجرای برگزیت باشد. اتحادیه اروپا به شدت از این پروژه انتقاد می کند و تهدید می کند که به دادگاه دادگستری اروپا در این باره شکایت خواهد کرد.

0% ...

آخرین اخبار

هشدار یمن به شرکت‌های بیمه: فریب تضمین‌های سعودی را نخورید


عراقچی در دیدار با همتای قطری: کشورهای منطقه نباید اجازه استفاده آمریکا از خاک خود علیه ایران را بدهند


کلافگی ارتش تا دندان مسلح صهیونیست‌ها از بادبادک های غزه!


سرلشکر رضایی: آمریکا شرارت کند بلایی سرشان می‌آوریم که در تاریخ ثبت شود


ابن‌الرضا: معادلات را تغییر دادیم؛ با ایران محترمانه سخن بگویید


قالیباف: امپراتوری آمریکا روبه‌زوال است


قالیباف: آمریکا باید شروط ایران در تفاهم‌نامه را اجرا کند


حملات هوایی و تهدید کودکان بادبادک‌باز؛ غزه بدون منطقه امن


گسترش خشونت شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری اشغالی در سایه پیشبرد پروژه های جدید شهرک‌سازی + فیلم


کسب ۳ مدال جهانی توسط یک دانش‌آموز فارسی در المپیاد جهانی علوم زمین تورین ایتالیا