زلال قرآن (1004)؛

هوی پرستی چه تاثیری در سرنوشت انسان دارد؟

جمعه 10 تير 1401
14:53
هوی پرستی چه تاثیری در سرنوشت انسان دارد؟ در این مطلب، با تامل در قرآن کریم پاسخ این سوال را جستجو خواهیم کرد که هوی پرستی چه تاثیری در سرنوشت انسان دارد؟

العالم ـ زلال قرآن

به گواه آیه 23 سوره مبارکه جاثیه:
« أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَـٰهَهُ هَوَاهُ وَأَضَلَّهُ اللَّـهُ عَلَىٰ عِلْمٍ وَخَتَمَ عَلَىٰ سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلَىٰ بَصَرِهِ غِشَاوَةً فَمَنْ يَهْدِيهِ مِنْ بَعْدِ اللَّـهِ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ»
ترجمه: ((ای رسول ما) آیا می‌ نگری آن را که هوای نفسش را خدای خود قرار داده و خدا او را دانسته (و پس از اتمام حجت) گمراه ساخته و مهر (قهر) بر گوش و دل او نهاده و بر چشم وی پرده ظلمت کشیده؟ پس او را بعد از خدا دیگر که هدایت خواهد کرد؟ آیا متذکر این معنی نمی ‌شوید).
کسانی که از نفس امّاره و امیال و شهوات لجام گسیخته حیوانی تبعیت و پیروی کنند، به دلیل اینکه تمام توجه شان به مواهب مادی و مظاهر فریبنده دنیائی معطوف شده و فکر و دلشان فقط به لهو ولعب و لذت های حاصل از کسب و مصرف آنها مشغول می گردد، به طور طبیعی عملاً چشم و گوش و قلب خویش را به روی حقایق عالم (حقایق دنیا و آخرت و حقیقت زندگی و سعادت واقعی خویش) خواهند بست، اینها با غفلت از حقیقت الحقایق و خداوند سبحان، به جای این که مسیرحرکت زندگی خود را به سوی قرب الهی تنظیم نمایند، اهداف واسطه ای دنیائی (مال وثروت، جاه و مقام، و...) را هدف زندگیشان قرارداده و در راه باطل و ضلالت حرکت می نمایند، به همین سبب روز به روز از سعادت حقیقی (که با حرکت به سوی قرب و لقاء الهی قابل تامین است) دورتر شده و هر چه بیشتر در منجلاب شقاوت و بدبختی ( که نتیجه گمراهی از صراط مستقیم الهی است) فرو می روند.

0% ...

آخرین اخبار

کارشناس عرب: اسرائیل در وضعیت راهبردی بغرنجی به سر می برد


پزشکیان: پیوند ایران و اقلیم کردستان برای ما بسیار باارزش است


کاریکاتور| روایت تصویری کمال شرف از شکار جنگنده عربستانی در آسمان یمن


انتشار تصاویر جنگنده اف-۱۵ عربستان پس از سرنگونی در مأرب+فیلم


از فرسایش قدرت آمریکا تا تنگه هرمز و باب‌المندب؛ آیا موازنه قدرت در منطقه در حال تغییر است؟


پیام رئیس‌جمهور در دویستمین شب حضور مردم در خیابان‌ها/وفاق ملی بیش از هر زمان دیگری ضروری است


قالیباف: تغییر نرخ بهره فدرال رزرو، اثر اختلال انرژی بر تورم آمریکا را خنثی نمی‌کند


تهران و مسکو برای تقویت همکاری‌های حسابرسی دولتی هم‌پیمان شدند


بحران برق در بیمارستان‌های غزه؛ ۷۰ درصد ژنراتورها خاموش شدند


ویرانه های ناشی از حملات رژیم اسرائیل به غزه هم قربانی می گیرد