زنان افغانستان از دعوت نشدن به نشست لویی جرگه انتقاد کردند

جمعه 10 تير 1401
15:07
زنان افغانستان از دعوت نشدن به نشست لویی جرگه انتقاد کردند حضور نداشتن زنان در نشست عالمان دین (لویه جرگه) در کابل با انتقادهای فراوان در کشور روبه‌رو شده است. شماری از زنان با نگرانی از این عملکرد، می‌گویند که حضور نداشتن زنان در این نشست به معنای نادیده گرفتن نصف جمعیت کشور است.

العالم - جهان اسلام

به گزارش روز جمعه پایگاه خبری طلوع نیوز افغانستان، آنان می‌افزایند که زنان در تمامی کشورهای اسلامی در تصمیم‌گیری‌های کلان و فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی نقش پررنگ دارند و در افغانستان نیز باید حقوق اساسی زنان به آنان داده شود.

نشست لویی جرگه با حضور شخصیت های و علمای مذهبی افغانستان از روز گذشته در کابل شروع شده و امروز هم ادامه دارد. ساعتی پیش ملا هبت الله آخوند زاده رهبر طالبان هم به حاضرین در لویی جرگه ملحق شد. این نشست پشت درهای بسته و بدون حضور رسانه ها برگزار می شود.

وجیهه مقدس رسولی، نماینده هلمند، می‌گوید: «حقوق اساسی، خانوادگی و اقتصادی که دین اسلام و شریعت برای زنان تعیین کرده ، باید رعایت شود.»

عاقله انوری، نماینده نیمروز، در این باره گفت: «این حق مسلم زنان است، خانم‌ها نباید در حاشیه قرار بگیرند، این حق ماست که در این مجلس سرنوشت ساز حضور داشته باشیم.»

شاه گل حقدوست، یکی دیگر از نمایندگان نیمروز، می‌گوید: «چرا جایگاه ما رعایت نمی شود ، ما می‌توانیم که صدای خود را بلند کنیم، ما هم مسلمان هستیم.»

شماری از زنان در حوزه غرب کشور نیز از غیبت زنان در این نشست سخت انتقاد می‌کنند.

شکیلا چکری، نماینده هرات، گفت: «وقتی که کشورهای همسایه را می‌بینیم، از ایران گرفته تا پاکستان و حتی عربستان سعودی، بانوان زیادی وجود دارند که در کابینه هستند و در سیاست دخالت می‌کنند و دیدگاهها و نظرات مشورتی خود را ارائه می‌کنند.»

براساس خبرهای اعلام شده ، موضوع آموزش دختران نیز در این نشست مطرح خواهد شد.

زرمینه ادیب، نماینده بادغیس، گفت: «تصمیم گیری درباره سرنوشت زنان نباید در غیبت آنان صورت گیرد.

به گزارش ایرنا، بیش از سه هزار تن از چهره های دینی و بزرگان از سراسر افغانستان در تالار لویه جرگه در کابل گردآمده اند و درمدت سه روز روی موضوع‌های مختلف گفت‌وگو و رایزنی می کنند.

0% ...

آخرین اخبار

دریادار ایرانی: با همان روحیه شهدا از ایران دفاع می‌کنیم


بازتاب پیام رهبر انقلاب در رسانه‌های عربی؛ حاکمان آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمن امت اسلام


۲ نوجوان اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران محاکمه شدند


وحدت، کشور را در برابر دسیسه استکبار جهانی حفظ می‌کند


کاریکاتور | پیامدهای سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ؛ تشدید بحران‌های داخلی و روند نزولی محبوبیت


کاریکاتور | صفحات خونین تاریخ آمریکا؛ میراثی از جنایت، مداخله و جنگ‌افروزی علیه ملت‌ها


کارشناس عرب: پایگاه های آمریکا برای کشورهای عرب هزینه ساز شدند/ اعتماد مطلق به واشنگتن فروریخت


عراقچی: مردم ژاپن باید دولتشان را در قبال جنایات آمریکا پاسخگو کنند


رئیس قوه قضائیه: پیام رهبر معظم انقلاب نقشه راه همه کارگزاران نظام است


تیراندازی در مراسمی در شمال سوئیس یک کشته و چند زخمی برجای گذاشت