العالم_اروپا
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حساب کاربری توئیتر خود نوشت، اتحادیه اروپا صادرات غلات اوکراین را سرعت داده و تقریبا حجم محموله های غله را در ماه ژوئن 2 برابر کرده است.
به گفته این مقام اروپایی از ماه آوریل 5.8 میلیون تن غله توسط اتحادیه اروپا از اوکراین از طریق «خطوط همبستگی» منتقل شده است.
بورل همچنین خاطرنشان کرد: «1.2 میلیارد نفر به شدت در معرض افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی و شرایط سخت مالی هستند.»
وی بار دیگر مسکو را به « بلوکه کردن میلیون ها تن غلات در انبارهای اوکراین، استفاده از غذا به عنوان سلاح جنگی » متهم کرد.
کشورهای غربی بارها مسکو را برای بستن بنادر اوکراین و عدم امکان ارسال غلات اوکراین سرزنش کرده اند. مسکو نیز پاسخ داده است، اگر کیاف بنادر خود را از مین پاک کند، عبور امن محموله های غلات را تضمین خواهد کرد.
اوکراین یکی از تولیدکنندگان عمده محصولات کشاورزی است که از زمان درگیری با روسیه نمی تواند غلات خود را صادر کند و حدود 22 تا 25 میلیون تن غله در حال حاضر در بنادر این کشور گیر کرده است.
اوایل خرداد ماه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفت و گوی تلفنی با رهبران فرانسه و آلمان در روز شنبه گفت: روسیه مایل است تا در مورد راه هایی امکان پذیر ساختن ازسرگیری ارسال محموله های غلات اوکراین از بنادر واقع در دریای سیاه گفت و گو کند.
روسیه و اوکراین تقریبا تامین یک سوم گندم جهان را در اختیار دارند، درحالی که روسیه صادرکننده اصلی کود شیمیایی و اوکراین صادرکننده بزرگ ذرت و روغن آفتابگردان در جهان هستند.
کرملین اعلام کرد: «روسیه به نوبه خود آماده کمک برای یافتن گزینه هایی برای صادرات بدون مانع غلات، از جمله صادرات غلات اوکراین از بنادر دریای سیاه است.»
آنکا فلدهاسن، سفیر آلمان در اوکراین نیز اواخر خرداد ماه گفته بود، برلین در نظر دارد تا یک کریدور آزمایشی برای صادرات غلات اوکراین از طریق خط آهن ایجاد کند.
به گفته این مقام آلمانی، «در آینده نزدیک، صادرات غلات اوکراین از طریق بنادر اودسا غیرممکن است؛ از این رو ما باید بر روی امکان صادرات از طریق لهستان کار کنیم. آلمان تلاش می کند تا این امر را به ویژه به وسیله خط آهن آلمان، تسهیل کند. ما در حال همکاری با شرکای اوکراینی برای اجرای چنین حمل و نقل آزمایشی هستیم.»
به گزارش فارس، اتحادیه اروپا تلاش برای ایجاد «کریدورهای همکاری» برای انتقال غلات اوکراین از طریق زمینی را افزایش داده است. این اقدام در راستای نگرانی در مورد چشم انداز بحران مواد غذایی در صورت به مقصد نرسیدن محصولات صورت گرفته است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز گفته است، اگر کیاف بنادر خود را از مین پاک کند و یا صادرات کالا از طریق بنادر دریایی تحت کنترل روسیه مانند بردیانسک و ماریوپل را تضمین کند، مسکو عبور بدون مانع کشتی های حامل غلات اوکراینی را تضمین می کند.
اوایل خرداد ماه، یک کارشناس به سازمان ملل متحد هشدار داد که جهان فقط ۱۰ ذخیره گندم دارد و کشورها برای مقابله با این بحران باید اجماع کنند.