خبر فوری:

ناآرامی‌های چهارشنبه عراق؛ یعنی؟

پنج‌شنبه 6 مرداد 1401
11:53
ناآرامی‌های چهارشنبه عراق؛ یعنی؟ خبر: دیروز تعدادی از مخالفان نخست وزیر پیشنهادی جدید عراق ابتدا در پل جمهوری بغداد تجمع کردند و بعد از آن دامنه تظاهرات را به منطقه خضرا و پارلمان عراق گسترش دادند و البته پس از هجوم به پارلمان به منازل خود بازگشتند.

تحلیل:

- اگر چه مبادرت به تظاهرات در نظام‌های دموکرات یکی از راه‌های عرض اندام و انتقال پیام معترضین به مسئولین است اما تعرض به پارلمان به عنوان نهادی قانونی به هیچ وجه توجیهی دموکراتیک ندارد.
- عراق در حالی دیروز مساله ناآرامی را پس از انقلاب تشرین در 2019 مجدداً مزه مزه کرد که خط و نشان کشیدن‌های خاص یک گروه مشخص برای قانون عراقی، نشان داد این حرکت می‌تواند در روزهای آینده تداوم پیدا کند؛ نامگذاری حرکت دیروز به "انقلاب محرم" نشانه بارز این ماجراست.
- در انقلاب تشرین 2019 و 2020 حداقل 550 کشته و 30 هزار مجروح از مردم و نیروهای حافظ امنیت قربانی ناآرامی‌های عراق شدند و البته و متعاقب این حرکت خواسته‌های تظاهرکنندگان مبنی بر تغییر قانون انتخابات و شکل گیری نظام سیاسی جدید عراقی حاصل شد، پس از این ماجرا و در سایه برگزاری انتخابات جدید راهکارهای جدیدا تعریف شده در قانون و مبتنی برخواست مردم عملیاتی شد اما در قالب اتفاقات چهارشنبه عصر عراق روشن شد همچنان التزام به قانون جدید از سوی برخی جریانات محل تامل جدی است.
- نکته جالب توجه و البته تامل برانگیز در حرکت دیروز و به ویژه وقتی سیل تظاهرکنندگان به سوی پارلمان حرکت کرد انفعال نیروهای امنیتی عراق در این ماجرا و در ممانعت جدی از ورود معترضین به پارلمان بود، در چنین شرایطی دعوت مسئولان سیاسی وبزرگان احزاب و جریانات سیاسی هم محل اثر واقع نشد.
- نکته جالب توجه در ماجراهای دیروز حضور سر وقت و انعکاس لحظه به لحظه برخی رسانه های معلوم الحال وابسته به برخی دول عربی منطقه در میدان و تلاش آنان برای بزرگنمایی ماجرا و استفاده سو از آن به نفع خود و بر خلاف منافع، امنیت و آرامش عراق بود، تامل در این مساله به تنهایی می‌تواند معرف نفع برندگان و منتفعین واقعی ازناآرامی‌ها درعراق باشد.
- در عراق، قانون بنا بر خواست مردم این کشور اصرار دارد حرف اول و آخر را بزند، در چنین شرایطی نه تکرار اتفاقات خونبار 2019 راهگشا خواهد بود و نه جایگزین کردن لشکرکشی‌های خیابانی به جای عمل به قانون منتج به نتیجه خواهد شد، شاید تنها و تنها حاصل چنین حرکت‌هایی به تاخیر انداختن اجرای قانون و قرار دادن قطار حرکت مردم عراق بر ریلی غیر از ریل پیشرفت و اصلاح عراق باشد بدیهی آنکه دود انسداد سیاسی در عراق قبل از هر کس در دیدگان مردم عراق و قانون عراقی خواهد نشست.

0% ...

آخرین اخبار

کاریکاتور| روایت تصویری کمال شرف از شکار جنگنده عربستانی در آسمان یمن


انتشار تصاویر جنگنده اف-۱۵ عربستان پس از سرنگونی در مأرب+فیلم


از فرسایش قدرت آمریکا تا تنگه هرمز و باب‌المندب؛ آیا موازنه قدرت در منطقه در حال تغییر است؟


پیام رئیس‌جمهور در دویستمین شب حضور مردم در خیابان‌ها/وفاق ملی بیش از هر زمان دیگری ضروری است


قالیباف: تغییر نرخ بهره فدرال رزرو، اثر اختلال انرژی بر تورم آمریکا را خنثی نمی‌کند


تهران و مسکو برای تقویت همکاری‌های حسابرسی دولتی هم‌پیمان شدند


بحران برق در بیمارستان‌های غزه؛ ۷۰ درصد ژنراتورها خاموش شدند


ویرانه های ناشی از حملات رژیم اسرائیل به غزه هم قربانی می گیرد


سخنگوی وزارت خارجه خطاب به صدر اعظم آلمان: نمی‌توانید حامی جنگ و قهرمان صلح باشید


تأکید ایران و چین بر تعمیق مناسبات راهبردی تهران-پکن