بازدید زلنسکی از بارگیری اولین کشتی غلات بعد از توافق با مسکو

جمعه 7 مرداد 1401
16:29
بازدید زلنسکی از بارگیری اولین کشتی غلات بعد از توافق با مسکو رسانه‌‎های غربی از سفر زلنسکی به بندر «چورنومورسک» در دریای سیاه برای بازدید از بارگیری اولین کشتی حامل غلات این کشور بعد از توافق با مسکو خبر دادند.

العالم - اروپا

خبرگزاری فرانسه از سفر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین به بندر چورنومورسک خبر داده است.

این گزارش می‌گوید که زلنسکی برای بازدید از روند بارگیری اولین کشتی حامل غلات این کشور برای صادرات به خارج بعد از توافق با روسیه به این منطقه سفر کرده است.

ولودیمیر زلنسکی امروز جمعه گفته کشورش آماده است تا صادرات محموله‌های غلات از بنادر دریای سیاه را آغاز کند و منتظر سیگنال سازمان ملل متحد و ترکیه برای آغاز این محموله‌ها است. دفتر ریاست جمهوری اوکراین در بیانیه ای اعلام کرد، زلنسکی به بندر چورنومورسک رفته تا مقدمات و آماده سازی شرایط براساس توافق اخیر را مورد بررسی قرار دهد.

پس از اینکه روسیه، اوکراین با وساطت سازمان ملل و ترکیه روز جمعه گذشته، توافقنامه‌ای برای صادرات غلات، مواد غذایی و کود شیمیایی از بنادر اوکراین امضا کردند، یوری واسکوف، معاون وزیر زیرساخت اوکراین به روزنامه «ایکانومیک تراس» گفت، کی‌یف قصد دارد تا حدود ۳ میلیون تن گندم و سایر محصولات کشاورزی را در هر ماه از طریق بنادر دریای سیاه صادر کند.

پیش از آن کشورهای غربی بارها مسکو را برای بستن بنادر اوکراین و عدم امکان ارسال غلات اوکراین سرزنش کرده بودند. مسکو نیز پاسخ داد، اگر کی‌یف بنادر خود را از مین پاک کند، عبور امن محموله های غلات را تضمین خواهد کرد.

علیرغم توافق دو طرف همچنان موانعی بر سر این روند وجود دارد. «آندری رودنکو» معاون وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه درباره فسخ توافق با اوکراین در زمینه صادرات غلات هشدار داد.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، رودنکو گفت، در صورتی که موانع صادرات محصولات کشاورزی روسیه مرتفع نشوند، توافق انجام شده بر سر صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه نیز فسخ خواهد شد.

در صورت بارگیری و خروج این کشتی از بندر چورنومورسک، این اولین محموله حامل غلات اوکراین است که از زمان توافق روسیه و مسکو از اوکراین خارج می‌شود.

بندر چورنومورسک در شمال غرب دریای سیاه در نزدیکی بندر اودسا واقع شده است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

اعترافات تکان‌دهنده نظامیان ارتش اشغالگر درباره بمباران بدون هشدار ساختمان‌های مسکونی غزه


سرتیپ یحیی سریع: ۱۱۹ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


انفجار مرگبار در الجلیل؛ نقشه رژیم اسرائیل برای ماندن طولانی مدت در سرزمین اشغالی


برغوثی: رژیم اسرائیل در تحمیل روایت خود از جنگ شکست خورده است


حقوق بشر یمن خواستار اجرای تحقیقات بین‌المللی درباره جنایت علیه یمن شد


هشدار بارزانی به گروهک‌های تروریستی در مورد اقدام علیه ایران


اظهارات روبیو در آتن احیای جنگ تمدن‌ها است


طنین نغمه‌های ایرانی در رم / روایت تلاش زنان کشاورز در نمایشگاه جهانی فائو


نماینده پارلمان لبنان: حزب‌الله بخشی از معادله تنگه هرمز و باب‌المندب است


دریادار بمانی: ضربات مهلکی به نیروی دریایی آمریکا زدیم