خبر فوری:

احتمال سفر پلوسی به تایوان علی‌رغم هشدارهای چین بالا گرفته است

شنبه 8 مرداد 1401
01:48
احتمال سفر پلوسی به تایوان علی‌رغم هشدارهای چین بالا گرفته است
شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده احتمالاً سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان انجام خواهد شد.

العالم-آمریکا

علی‌رغم هشدارهای چین درباره سفر «نانسی پلوسی»، رئیس‌ مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده این سفر احتمالاً هفته آینده انجام خواهد شد.

«جاش راگین»، خبرنگار شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از منابع دیپلماتیک نوشته انتظار می‌رود سفر هفته آینده پلوسی به تایوان انجام شود. با وجود این دفتر پلوسی گفته که انجام این سفر ممکن است هر چند هنوز قطعی نیست.

ساعاتی قبل‌تر، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های پنتاگون نوشته بود که ارتش، طرح امنیتی ویژه‌ای برای مقابله با هر گونه «رویداد غیرمنتظره» در این سفر آماده کرده است.

چند مقام پنتاگون بدون ذکر نام گفتند از بابت احتمال حمله چین به هواپیمای حامل نانسی پلوسی نگران نیستند اما از بابت احتمال وقوع حوادث ناخواسته دیگری که ممکن است جان پلوسی را به خطر بیندازد نگرانی دارند.

پیش‌تر، روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست» بامداد پنجشنبه (۲۸ ژوئیه) به نقل از یک گروه تحلیلی محلی گزارش داد که ناوگروه تهاجمی نیروی دریایی آمریکا در شرق آسیا به سمت تایوان در حال حرکت است.

در این شرایط، نیروهای مسلح چین نیز جمعه (۲۹ ژوئیه) رزمایش دریایی خود را در دریای چین جنوبی در نزدیکی سواحل استان «گوانگدونگ» آغاز کردند. پکن روز پنجشنبه پس از تماس تلفنی «جو بایدن» و «شی جین پینگ» در بیانیه‌ای هشدار داد: «حفاظت قاطعانه از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی چین اراده قطعی بیش از ۱.۴ میلیارد مردم چین است. کسانی که با آتش بازی می‌کنند، خود را می‌سوزانند.»

تنش‌ها میان واشنگتن و پکن بر سر تایوان در ماه‌های گذشته شدت گرفته است. چین تایوان را بخشی از سرزمین‌های اصلی خودش می‌داند و بارها گفته است که این جزیره ۲۴ میلیون نفری را به خاک او برخواهد گرداند.

آمریکا گفته در صورت چنین اقدامی، تایوان را به تجهیزات لازم برای دفاع از خودش مجهز خواهد کرد.

پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین می‌داند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی می‌کند. اخیراََ دولت آمریکا لایحه صدها میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریکا را امضا کرد که بخش چشمگیری از آن به مقابله با چین و حمایت از تایوان تخصیص داده شده است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

نماهنگ | عهد عزت


نماهنگ | این صدای سیدحسن نصرالله است


برگزاری دومین سالگرد شهیدان نصرالله و صفی‌الدین در «دير قانون»


نخست‌وزیر قطر: نتانیاهو بزرگ‌ترین مانع پیشرفت طرح صلح غزه است


پایان هژمونی آمریکا در خاورمیانه؛ چه کسانی خلأ قدرت را پر می‌کنند؟


شاهکار کمانداران ریکرو در ناگویا؛ تیم ایران با شکست ژاپن به نیمه‌نهایی صعود کرد


سید مقاومت؛ دو سال از آسمانی شدن تا جاودانگی


سید مقاومت؛ از جنوب لبنان تا قلب جهان اسلام


برنامه والزیتون؛ زنان فعال در حوزه مقاومت


نماهنگ | سید عزیز ما