بلومبرگ: حملات ویرانگر چین قادر است ۹۰۰ هواپیمای جنگی آمریکا را نابود کند

بلومبرگ: حملات ویرانگر چین قادر است ۹۰۰ هواپیمای جنگی آمریکا را نابود کند
جمعه 21 مرداد 1401 - 11:38

یک مقام سابق کاخ سفید و کارشناس نظامی گفت، در صورت وقوع جنگ بین آمریکا و چین بر سر تایوان، چینی‌ها ظرف مدت کوتاهی ۹۰۰ هواپیمای جنگی یعنی نصف ناوگان هوایی آمریکایی را نابود می‌کنند.

العالم - آمریکا

در پی افزایش تنش‌ها میان آمریکا و چین بر سر تایوان، یک کارشناس آمریکایی در مسائل نظامی گفت، چینی‌ها می‌توانند در مدتی کوتاه ۹۰۰ هواپیمای جنگی آمریکایی را نابود کنند.

به نوشته وبگاه خبری «بلومبرگ»، هم‌زمان با رزمایش‌های گسترده چین پیرامون تایوان که در واکنش به سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره انجام شد، گروهی از کارشناسان نظامی آمریکا مشغول شبیه‌سازی جنگ فرضی چین و آمریکا در این منطقه بودند.

این شبیه‌سازی که در مرکز «مطالعات بین‌المللی و راهبری»، محلی نه چندان دور از کاخ سفید انجام شد، جنگی میان دو کشور در سال ۲۰۲۶ را شبیه سازی کرده و دریافتند که حتی اگر آمریکا و تایوان بتوانند بر چین پیروز شوند بهایی سنگین بابت این جنگ خواهند پرداخت.

«مارک کانسیان» مشاور ارشد این مرکز مطالعاتی گفت، برای شبیه‌سازی این جنگ، سناریوهای متعددی اجرا شدند و این فرض در نظر گرفته شد که ژاپن اجازه استفاده از پایگاه‌هایش را به آمریکا می‌دهد اما در آن مداخله نمی‌کند مگر اینکه به این کشور نیز حمله شود. همچنین در این شبیه سازی، استفاده از تسلیحات اتمی در نظر گرفته نشدند.

این تحلیلگر بازنشسته بودجه نظامی کاخ سفید گفت، در هر ۱۸ مورد از ۲۲ سناریوی جنگ میان چین و آمریکا که تاکنون اجرا شده‌اند، موشک‌های چینی بخش عظیمی از ناوگان آمریکا و ژاپن و صدها هواپیمای نظامی را نابود کردند و «با این وجود، حملات متقابل هوایی و دریایی متحدان موجب نابودی ۱۵۰ کشتی چینی شد».

وی متذکر شد این در حالی است که در چهار سناریوی باقی‌مانده، «اتفاقاتی نظیر تعلل آمریکا در حمایت از تایوان، پافشاری ژاپن بر اعلام بی‌طرفی و اتفاقاتی که به چین طیفی از برتری‌ها را خواهد داد» در نظر گرفته خواهند شد. این سناریوهای بسیار پرهزینه و چالش‌برانگیز هنوز اجرا نشده‌اند و طبق آن‌ها چین می‌تواند تمام جزیره را تصرف کند.

کانسیان گفت علت تلفات سنگین آمریکایی‌ها در جنگ علیه چین در این منطقه این است که آن‌ها برای از کار انداختن توان نظامی چین باید بیش از حد به آن‌ها نزدیک شوند.

او توضیح داد: «ایالات متحده باید پیش از رسیدن به برتری دریایی، نیروهایی را برای حمله به ناوگان چین، به ویژه کشتی‌های دوزیست آن اعزام کند. برای درک بهتر ابعاد تلفات آمریکا باید بدانید که در آخرین شبیه‌سازی، ایالات متحده بیش از ۹۰۰ هواپیمای جنگی و جنگنده خود را در یک جنگ چهار هفته‌ای از دست داد. این تعداد معادل نیمی از تمام موجودی نیروی هوایی و دریایی آمریکا است».

این نظامی سابق آمریکایی متذکر شد، در این شبیه‌سازی، عواقب اقتصادی چنین جنگی و همچنین تلفات انسانی نیروهای آمریکایی و متحدانش محاسبه نشده‌اند.

کانسیان افزود، توان موشکی چین علاوه بر اینکه ویرانگر است، می‌تواند تا مدتی بسیار پایدار بماند و تهی نشود، به همین دلیل زیردریایی‌ها و بمب‌افکن‌های آمریکایی مجهز به موشک‌های دوربرد «به‌طور اخص مهم هستند». برای تایوانی‌ها نیز موشک‌های ضد کشتی از کشتی‌ها و جنگنده‌هایشان نقش مهمتری دارند.

وی در این باره توضیح داد، توان دفاعی تایوان اهمیت ویژه‌ای در این محاسبات دارد زیرا نیروهای آن باید بتوانند در برابر تلاش کشتی‌های دوزیست چینی برای رساندن نیروهای نظامی به سواحل تایوان مقاومت کنند. موشک‌های ضد کشتی «هارپون» ساخت امریکا در اینجا نقشی اساسی دارند. زیرا اگر نتوانند در برابر چینی‌ها مقاومت کنند فقط ظرف چند روز نیمی از نیروی هوایی و دریایی این جزیره نابود خواهد شد.

فارس

پربیننده ترین خبرها