سفیر آمریکا در قطر انتخاب شد

جمعه 28 مرداد 1401
12:24
سفیر آمریکا در قطر انتخاب شد منابع خبری از انتخاب سفیر فوق العاده آمریکا در قطر خبر دادند.

العالم_آسیا

«جو بایدن»، رئیس جمهوری آمریکا، «تیمی دیویس»، دیپلمات آمریکایی را به عنوان سفیر فوق العاده آمریکا در قطر تعیین کرد.

به گزارش الخلیج آنلاین، «دیویس» بجای «جان دیروشر» تعیین شد، که از ژوئن به عنوان کاردار فعالیت می‌کند.

«دیویس» افسر ارشد نظارت در مرکز عملیات وزارت امور خارجه آمریکا، دستیار ویژه وزیر امور خارجه این کشور، مدیر امور عراق در شورای امنیت ملی و نائب رئیس ستاد فرستاده ویژه ریاست جمهوری برای مبارزه با داعش بود.

وی ریاست دفتر معاون امور سیاسی وزارت امور خارجه و نائب رئیس ستاد وزارت امور خارجه را نیز در پرونده خود دارد و چندین جائزه و مدال کسب کرده است.

دیویس در ماه مارس از سوی بایدن، نامزد تصدی سفارت امریکا در قطر شد.

این دیپلمات آمریکایی پیش از این سرکنسول امریکا در بصره و جنوب عراق بوده و فعالیت های دیپلماتیکی در گواتمالا، استرالیا و کلمبیا داشته است.

قطر یکی از شرکای اصلی آمریکا در جهان و از بارزترین متحدان آن در سطح کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و منطقه است.

«محمود علوش»، تحلیلگر سیاسی در اهمیت روابط میان دوحه و واشنگتن به الخلیج آنلاین گفت: نقش مهم قطر این است که به عنوان کانال ارتباطی بین طالبان و آمریکا محسوب می‌شود و به طور کامل وارد درگیری‌های ایران و سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس نشده است علاوه بر اینکه به عنوان یک کشور اصلی تولید کننده گاز حائز اهمیت است و همه این موارد، مسائلی هستند که اهمیت قطر برای منافع آمریکا در برخی مسائل بین المللی را حیاتی می‌کند.

علوش تاکید کرد که آنچه قطر را به متحد ویژه آمریکا در سطح شورای همکاری خلیج فارس تبدیل کرده است، عدم ورود آن به جنگ یمن است که تنشی را در روابط آمریکا با عربستان و امارات ایجاد کرده است.

وی درباره مساله گاز قطر نیز تصریح کرد که قطر یکی از بزرگترین صادر کنندگان گاز مایع در جهان است و آمریکا تلاش می‌کند از این کشور به عنوان ضامنی برای تداوم صادرات گاز به اروپا با توجه به جنگ اوکراین استفاده کند. اما مشخص نیست دوحه بتواند آن نقشی را که آمریکا مد نظر دارد، ایفا کند.

علوش توضیح داد که قطر در حال حاضر با تمام ظرفیت به تولید گاز می‌پردازد و اکثریت گاز خود را به کشورهای آسیایی صادر می‌کند و آن هم به موجب قراردادهای طولانی مدتی است که امکان نقض آن وجود ندارد.

به گفته این تحلیلگر سیاسی، قطر بخشی از گاز خود را در بازار و خارج از قراردادهای طولانی مدت می‌فروشد که می‌تواند آن را به اروپا صادر کند، اما این مقدار برای تامین کل نیاز اروپا به گاز در صورت قطع گاز از سوی روسیه کافی نیست.

اخیرا نزدیکی روابط بین واشنگتن و دوحه بسیار قابل توجه بود و یکی از دلایل آن نقش آفرینی در بحران افغانستان بود که قطری‌ها نقش ویژه‌ای در مهار تحولات پس از کنترل طالبان بر افغانستان داشتند.

نزدیکی روابط بین دو کشور با درخواست کنگره آمریکا در ژانویه 2022 مبنی بر درج قطر در قانون مجوز دفاع ملی برای سال مالی 2022 به اوج خود رسید.

قطر همچنین مرکزی برای انتقال شهروندان آمریکا و سایر کشورهای غربی بود و آمریکا هیئت نمایندگی خود در افغانستان را نیز به دوحه انتقال داد.

این کشور همچنین هزاران نفر را که از افغانستان خارج شدند به صورت موقت پذیرفت و در پایگاه «العدید» جای داد.

تسنیم

0% ...

آخرین اخبار

عملیات مشترک یمن با ایران و حزب‌الله علیه اهداف دشمن صهیونیستی/ یحیی سریع: اهداف حساس جنوب فلسطین اشغالی با موشک بالستیک هدف قرار گرفت


اژه ای: حسن ختام جنگ بیرون راندن آمریکایی‌ها از منطقه است


تنگه هرمز برگ برنده ای برای ایران است/ لزوم تدوین رژیم حقوقی برای تنگه


سقوط یک فروند جنگنده اف-۳۵ در نوادا


ایران: اقدامات استرالیا مصداق تحریف فاحش حقوق بین الملل است


روایت رئیس مجلس از خواب شوم آمریکا


انهدام محل اقامت کادر پروازی آمریکا در الخرج/200 نفر هدف قرار گرفتند


سخنگوی وزارت امور خارجه: آمریکا در پی احیای تفکر فاشیستی پیش از جنگ جهانی دوم است


ادعای جدید ترامپ: حتی اگر توافقی صورت نگیرد، به جنگ خاتمه خواهیم داد


5 شهید در تجاوز صهیونیستها به بیروت