تاکید هند بر توسعه روابط با ایران و تکمیل پروژه بندرچابهار

شنبه 29 مرداد 1401
23:03
تاکید هند بر توسعه روابط با ایران و تکمیل پروژه بندرچابهار وزیر کشتیرانی هند حین بازدید از بندر شهید رجایی در چابهار بر اهمیت روابط تجاری بین دهلی‌نو و تهران تاکید کرد.

العالم - آسیا

رسانه‌های هندی روز شنبه از بازدید وزیر بنادر و کشتیرانی هند از بندر چابهار ایران و تلاش دهلی در توسعه روابط با تهران خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری «اینی نیوز» «سارباناندا سونووال» وزیر بنادر و کشتیرانی هند روز شنبه از «بندر شهید رجایی» در چابهار دیدار کرد و در جریان پیشبرد امور قرار گرفت. این مقام ارشد دولت هند در جریان بازدید از بندر شهید رجایی ۶ دستگاه جرثقیل به نیروهای هندی شاغل در این مکان اهدا کرد.

وزیر بنادر و کشتیرانی هند حین حضور در بندر چابهار با چند مقام ارشد ایرانی دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار توسعه روابط دریایی و همکاری بین بنادر دو کشور مورد بحث قرار گرفت.

سونووال همچنین به نقش راهبردی بندر چابهار و اینکه این مکان می‌تواند در کاستن مسافت، زمان و هزینه نقش ایفا کند، تاکید کرد. وی گفت که هند به طور دائم در تلاش برای ایجاد دالان شمال به جنوب، جهت تجارت بین دو منطقه است.

هند در سال ۲۰۱۵ در خصوص توسعه بندر چابهار و احداث خط راه آهنی که هند را به افغانستان متصل می‌کند، با ایران به توافق رسید و در سال ۲۰۱۶، «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند در جریان سفر به ایران، توافقنامه سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری برای توسعه چابهار را با تهران به امضا درآورد.

پیش از این نیز «جی‌اس جایشانکار» وزیر خارجه هند پیشنهاد داده بود که به منظور دسترسی امن و بدون مانع کشورهای آسیای مرکزی به دریا، بندر چابهار در کریدور بین‌المللی شمال-جنوب قرار بگیرد. وی همچنین از طرح کارگروه هند، ایران، افغانستان، ازبکستان برای استفاده مشترک از بندر چابهار استقبال کرده بود.

وزیر خارجه هند درباره پروژه بندر چابهار گفته بود، بندر چابهاردر ایران به عنوان یک قطب ترانزیتی تجاری برای منطقه ظهور کرده و مسیری اقتصادی‌تر و پایدارتر برای کشورهای محصور در خشکی برای رسیدن به بازار جهانی است.

وی اظهار داشته بود که دهلی نو مجموعاً ۸۵ میلیون دلار کمک بلاعوض و تسهیلات اعتباری ۱۵۰ میلیون دلاری برای توسعه پایانه شهید بهشتی در بندر چابهار متعهد شده است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

کاریکاتور | پیامدهای سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ؛ تشدید بحران‌های داخلی و روند نزولی محبوبیت


کاریکاتور | صفحات خونین تاریخ آمریکا؛ میراثی از جنایت، مداخله و جنگ‌افروزی علیه ملت‌ها


کارشناس عرب: پایگاه های آمریکا برای کشورهای عرب هزینه ساز شدند/ اعتماد مطلق به واشنگتن فروریخت


عراقچی: مردم ژاپن باید دولتشان را در قبال جنایات آمریکا پاسخگو کنند


رئیس قوه قضائیه: پیام رهبر معظم انقلاب نقشه راه همه کارگزاران نظام است


تیراندازی در مراسمی در شمال سوئیس یک کشته و چند زخمی برجای گذاشت


شروط گردان‌های سیدالشهدا در عراق برای سامان‌دهی سلاح+فیلم


شیخ نعیم قاسم: آمریکا و رژیم صهیونیستی در سه جنگ خود علیه ایران شکست خوردند


رهبر معظم انقلاب: مقصود از وحدت، محور قرارگرفتن نقاط مشترک میان مسلمانان است


حمله پهپادی اوکراین به پالایشگاه نفت روسیه