ترکیه در نقض حریم هوایی یونان رکورد زد!

شنبه 5 شهريور 1401
18:22
ترکیه در نقض حریم هوایی یونان رکورد زد! رسانه‌های یونانی به نقض گسترده حریم هوایی یونان از سوی جنگنده‌های ارتش ترکیه در سال 2022 اشاره کردند.

العالم - ترکیه

رسانه‌های یونانی روز شنبه به نقض گسترده حریم هوایی یونان از سوی جنگنده‌های ارتش ترکیه در سال ۲۰۲۲ اشاره کردند.

روزنامه «اکاثیمرینی» بر اساس داده‌های ستاد کل نیروهای مسلح یونان نوشت که از ژانویه تا ژوئیه ۲۰۲۲ بدترین سال از نظر نقض حریم هوایی یونان از سوی ترکیه در ۱۴ سال گذشته بوده است.

بر اساس این گزارش، در مجموع ۴۷۳۴ مورد نقض حریم هوایی در این مدت رخ داده که تنها ۷۷ مورد کمتر از موارد ثبت شده در کل سال ۲۰۱۹ است . حد نصاب آن سال ۴۸۱۱ مورد بود.

علاوه بر این، ۲۰۲۰ سال حد نصاب تحریکات در دریای اژه با نقض مکرر حریم دریایی یونان توسط نیروی دریایی و گارد ساحلی ترکیه بود.

این در حالی است که یک مقام دولت ترکیه به تازگی مدعی قفل راداری جنگنده‌های یونان بر جنگنده‌های «اف-۱۶» ترکیه شده بود. «رجب سویلو» از خبرنگاران ترکیه‌ای در توییتی نوشت: «وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که جنگنده‌های اف-۱۶ یونان هنگام انجام یک ماموریت مهم ناتو در شرق دریای مدیترانه بر روی جنگنده‌های اف-۱۶ ترکیه قفل راداری کردند.»

سویلو گفت که به دنبال این حادثه ترکیه وابسته نظامی یونان را احضار و به ناتو شکایت کرد.

یونان و ترکیه دو کشور همسایه، همواره همدیگر را به نقض حریم هوایی و دریایی متهم می‌کنند. ترکیه در ماه‌های اخیر انتقادات خود را از استقرار نیروهای یونان در جزایری در شرق دریای اژه، نزدیک سواحل ترکیه و در بسیاری از موارد از ساحل قابل مشاهده است، افزایش داده است. این جزایر طبق «معاهده ۱۹۲۳ لوزان» و«معاهده ۱۹۴۷ پاریس» باید غیرنظامی شوند، بنابراین هرگونه استقرار نیروی نظامی یا سلاح در جزایر ممنوع است.

یونان و ترکیه در زمینه نظامی نیز به شدت با هم رقابت دارند و هر دو کشور در حال تجهیز نیروهای مسلح خود به ویژه در بخش هوایی هستند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

وزارت بهداشت غزه: ماه گذشته بیشترین شمار مجروحان از زمان آتش‌بس ثبت شد


اولیانوف: غرب درباره انزوای روسیه خیال‌پردازی می‌کند


سقوط هواپیما در فلوریدا


سپاه: دو فروند نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شدند


درگیری تازه مرزبانان پاکستان و افغانستان زیر سایه تداوم جدال دیپلماتیک


گزارش العالم از دادگاه رسیدگی به شکایات خانواده‌های قربانیان تجاوز آمریکا و اسرائیل+ فیلم 


۷۵ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


تأکید سران عراق و مصر بر ضرورت پایان درگیری‌ها در منطقه


بازداشت جاسوس مراکز تولید قطعات موشک و پهپاد


آژیر خطر در جنوب عربستان به صدا در آمد