توافق عراق و سوریه برای موضع واحد در قبال ترکیه درخصوص حق آبه ها

يکشنبه 27 شهريور 1401
13:07
توافق عراق و سوریه برای موضع واحد در قبال ترکیه درخصوص حق آبه ها عراق و سوریه در نشستی مشترک درخصوص یکپارچه کردن مواضع خود درباره حق آبه های دو کشور توافق کردند.

العالم - عراق

نشست مشترکی میان عراق و سوریه درخصوص آغاز برنامه بین المللی تحقیقات آبی و مسائل مربوط به آن در دمشق برگزار شد.

بر اساس بیانیه ای که وزارت منابع آبی عراق منتشر کرد، در این نشست دو جانبه مهدی رشید الحمدانی وزیر منابع آبی عراق و تمام رعد همتای سوری وی حضور داشتند.

همچنین جاسم عبدالعزیز الفلاحی نماینده وزیر محیط زیست و یاسین شریف کاردار سفارت بغداد در دمشق در این نشست مشارکت داشتند.

در این نشست بر لزوم تداوم همکاری های مشترک برای رسیدن به نتایج مطلوب و هماهنگی و یکپارچگی مواضع دو کشور برای دستیابی به حق آبه ها در سایه کاهش میزان آب و تغییرات آب و هوایی تاکید شد.

در این بیانیه آمده است که همکاری های مشترک، مطالبات آبی دو کشور را برآورده و رفاه مردم آن ها را تضمین می کند.

در این نشست صورتجلسه های مشترک میان دو کشور امضا شد و بر مدیریت منابع آبی و تحقق اهداف توسعه ای و به کارگیری تکنولوژی و دانش و همچنین مقابله با آثار مخرب آب و هوایی تاکید شد.

همچنین قرار شد که نشست بعدی این برنامه بزودی در بغداد برگزار شود.

بر اساس این گزارش، دمشق و بغداد، ترکیه را به کاهش آب های ورودی به دجله و فرات متهم می کنند و این امر بر حق آبه های دو کشور تاثیر منفی می گذارد.

رودهای دجله و فرات از کوه‌های آناتولی شرقی در ترکیه سرچشمه می گیرند و با طی کردن مسیر ۲۸۰۰ کیلومتری از عراق و سوریه می گذرد. مقامات سوری و عراقی پیش از این بارها نگرانی خود را درخصوص سد سازی ترکیه بر روی این دو رودخانه و به تبع آن کاهش وروی آب به کشورهایشان در سایه خشکسالی و تغییرات آب و هوایی ابراز داشته اند.

0% ...

آخرین اخبار

پروژه گردشگری داماد ترامپ، آلبانی را به آشوب کشید +فیلم


شناسایی یک فروند نفتکش متخلف حادثه دیده در شرق تنگه هرمز


تاکید اسلام‌آباد بر حل سیاسی مساله یمن/ایران و پاکستان روابط نزدیکی دارند


پزشکیان وارد تهران شد


طرح ابتکاری سینمای «بال‌های کوچک»؛ برای شاد کردن کودکان دردمند غزه+ فیلم


راهکار خروج عربستان از تونل تاریک جنگ با یمن


پیشتازی لوپن و نگرانی مسلمانان فرانسه از افزایش تبعیض و خشونت


شهرک‌نشینان صهیونیست استخوان خبرنگار واشنگتن‌پست را شکستند +فیلم


ائتلاف‌های عربستان به جای نبرد با صهیونیستها برای فتنه میان مسلمانان است


احتمال حمله موشکی یمن؛ هشدار خطر در ینبع عربستان صادر شد