اردوغان: یونان از لحاظ نظامی در حد ترکیه نیست

سه شنبه 5 مهر 1401
10:30
اردوغان: یونان از لحاظ نظامی در حد ترکیه نیست رئیس جمهور ترکیه مدعی است که یونان از لحاظ نظامی و سیاسی هم سطح این کشور نیست و آتن باید در قبال اقداماتش علیه پناهجویان پاسخگو باشد.

العالم - ترکیه

رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه گفت که یونان از لحاظ نظامی و سیاسی هم سطح ترکیه نیست.

به نوشته روزنامه «کاثیمرینی»، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفت: «یونان در سطح ما نیست وآنها از نظر سیاسی، اقتصادی یا نظامی با ما برابر نیستند».

اردوغان با انتقاد از برخورد گشت ساحلی یونان با پناهجویان گفت: «یونان در قبال مردمی که برای مرگ در دریای مدیترانه رها کرده، پاسخگو خواهد بود».

رجب طیب اردوغان گفت که از نزدیک اقدامات یونان را زیر نظر دارد. در تحولی دیگر، مقامات ترکیه روز دوشنبه در اعتراض به حضور یگان‌های زرهی یونان در جزایر یونان در شرق دریای اژه، سفیر یونان در آنکارا، را احضار کردند.

به گزارش این منبع خبری به نقل از خبرگزاری «آناتولی»، «لازاریس» سفیر یونان در ترکیه به وزارت خارجه ترکیه فراخوانده و مراتب اعتراض آنکارا به وی ابلاغ شد.

به گفته منابع دیپلماتیک، سفیر یونان تمام ادعاهای ترکیه را رد کرده و آنها را خلاف قوانین بین‌المللی خواند. یونان مدعی است که به شرایط تعیین شده در «معاهده لوزان» پایبند است.

این دو کشور همسایه مدت‌هاست که دچار تنش هستند و دو طرف همدیگر را به نقض حریم دریایی و هوایی خود متهم می‌کنند. یونان و ترکیه در زمینه انرژی و موضوع پناهجویان نیز با هم اختلاف دارند.

ترکیه در ماه‌های اخیر انتقادات خود را از استقرار نیروهای یونان در جزایری در شرق دریای اژه، افزایش داده است. این جزایر طبق «معاهده ۱۹۲۳ لوزان» و«معاهده ۱۹۴۷ پاریس» باید غیرنظامی شوند، بنابراین هرگونه استقرار نیروی نظامی یا سلاح در جزایر ممنوع است.

چندی قبل وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که رادارهای سامانه دفاع هوایی «اس-۳۰۰» یونان بر جنگنده‌های ترکیه حین پرواز بر فراز دریای اژه قفل کردند.

یونان و ترکیه در زمینه نظامی نیز به شدت با هم رقابت دارند و هر دو در حال تجهیز نیروهای مسلح خود به ویژه در بخش هوایی هستند. یونان به تازگی ۲۴ فروند جنگنده «رافال» ساخت فرانسه، ۶ فروند جدید و ۱۸ فروند دست دوم و همچنین سه فروند ناوچه فرانسوی سفارش داده است. یونان همچنین نامه‌ای را برای خرید یک اسکادران از جنگنده‌های «اف-۳۵» در ماه ژوئن به ایالات متحده ارسال کرد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

واکنش یمن به پیشنهاد شیخ الازهر و پایان دادن به جنگ


دولت بریطانیا: مردم آمادگی لازم برای شرایط اضطراری را داشته باشند


 تداوم حملات سعودی به صعده و تعز؛ ۱۱۷ شهید و زخمی در سه روز


پزشکیان در پیامی درگذشت پدر شهید والامقام امیر سپهبد موسوی را تسلیت گفت


سفیر ایران در نروژ: جنگ خواسته تهران نیست اما برای دفاع از خود کاملاً آماده‌ایم


یمن: ساختمان وزارت دفاع عربستان در قلب این کشور هدف قرار گرفت


عربستان یک قایق تفریحی هندی را در دریای سرخ هدف قرار داد


جمهوری اسلامی، نظام مبتنی بر پایه‌های دینی و مشارکت مردم


تأکید رئیس‌جمهور بر نقش معرفی میراث فرهنگی در تقویت خودباوری ملی


هشدار کلینتون درباره پیامدهای انتشار پرونده اپستین و اتهام فساد در خانواده ترامپ