اسلامی: فناوری هسته‌ای در خدمت به مردم و اقتصاد شتاب می‌‌گیرد/ یکی از تولیدکنندگان مطرح دنیا در تولید رادیوداروها هستیم

جمعه 8 مهر 1401
09:24
اسلامی: فناوری هسته‌ای در خدمت به مردم و اقتصاد شتاب می‌‌گیرد/ یکی از تولیدکنندگان مطرح دنیا در تولید رادیوداروها هستیم رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تلاش می‌کنیم فناوری هسته‌ای را در خدمت به مردم و اقتصاد شتاب دهیم و امیدواریم در استان کرمان به‌عنوان قطب بزرگ محصولات کشاورزی، کار به خوبی پیش رود.

العالم - ایران

محمد اسلامی شامگاه پنج‌شنبه، بدو سفر به کرمان با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمان دیدار کرد.

وی در این دیدار از اهمیت گسترش فناوری هسته‌ای به‌عنوان یک دستور کار مهم راهبردی و اجرایی نام برد و اظهار کرد: در سازمان انرژی اتمی با توجه به سند راهبردی و افق ۲۰ ساله، برنامه با ظرفیت بالایی برای توسعه در همه سرفصل‌های فناوری هسته‌ای تعریف کردیم.

اسلامی بیان کرد: غنی‌سازی اورانیوم تنها بخشی از فناوری هسته‌ای است، در حالی که تولید برق و پرتو دو بخش عمده فناوری هسته‌ای در دنیا به شمار می‌رود.

معاون رئیس‌جمهور گفت: امروز ما یکی از تولیدکنندگان مطرح دنیا در تولید رادیوداروها هستیم که هم مبارزات تحریمی شدیدی روی آن است و هم به لحاظ عمر کوتاه، جابه‌جایی آنها به سادگی انجام نمی‌شود. ایران توفیق داشت این داروها را تولید کند و مورد استفاده بیماران در ۲۰۵ مرکز پزشکی کشور باشد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد: ما اکنون گام تکمیلی توسعه رادیوداروها را بر می‌داریم که عمدتا برای درمان انواع سرطان است.

اسلامی افزود: بحث دیگر در اقدامات سازمان انرژی اتمی، پرتودهی با اشعه گاما است، به ویژه در استان کرمان که محصولات استراتژیک خرما و پسته دارد و لذا برای افزایش ماندگاری و پیشگیری از آفت‌ها کاربردی خواهد بود تا درصد بالایی به اقتصاد و معیشت مردم کشور و استان کمک کند.

وی گفت: موضوع مهم دیگر در فناوری هسته‌ای، پلاسما است که تحقیقات در بحث سم‌زدایی و پلاسماتراپی به نتیجه رسیده و طی یک سال گذشته کار با قابلیت بالایی پایه‌گذاری شد.

اسلامی ادامه داد: بخش فوری سم‌زدایی با پلاسما برای آفت آفلاتوکسین است که پسته‌کاران و صادرکنندگان با آن مواجه هستند. دستگاه‌های اولیه در حال ساخت است تا در مراکز مربوطه از جمله رفسنجان نصب و استفاده شوند.

معاون رئیس جمهور گفت: استفاده از پلاسما در باغ‌های پسته گام بزرگی است و فردا هماهنگی و برنامه‌ریزی برای آغاز عملیات اجرایی این فناوری را خواهیم داشت تا از خسارت به کشاورزان پسته جلوگیری شود.

وی افزود: برای محصول خرما نیز بررسی‌ها انجام شده و با تعامل استاندار کار را پیش خواهیم برد. پرتودهی، آفت‌پذیری محصول را کاهش و ماندگاری محصول را افزایش می‌دهد.

اسلامی گفت: با توجه به تنوع محصولات کشاورزی در جیرفت، قصد داریم با پرتودهی، آفت‌پذیری را کاهش داده و به شکوفایی اقتصاد کمک کنیم؛ چرا که اکنون ۳۰ درصد محصولات ضایعات است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: تلاش می‌کنیم فناوری هسته‌ای را در خدمت مردم و اقتصاد شتاب دهیم و امیدواریم در استان کرمان که چند قطب بزرگ محصولات کشاورزی از جمله خرما و پسته را دارد، کار به‌خوبی پیش رود.

اسلامی به توسعه فعالیت‌های معدنی نیز اشاره داشت و تصریح کرد: با توجه به گسترش ژئوفیزیک در معادن و شناسایی اعماق زمین، همه پروژه‌های اکتشافی ما به تکنولوژی جدید مجهز شده و فعال‌کردن معدن را در استان کرمان در برنامه داریم که با تشکیل کنسرسیوم، سرمایه‌گذاری‌های جدید و نوین در پی خواهد داشت.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

صدای انفجار در اربیل و سلیمانیه عراق


وزیران خارجه چین و آمریکا درباره خاورمیانه و روابط دوجانبه گفت‌وگو کردند


تاکید سرلشکرصفوی برناتوانی جنگ صهیونیستی یا آمریکایی درمقابل“بصیرتِ مردمی”و“اقتدارِ ولایی"


نفتکش متخلف "ترند" با پرچم کشور توگو مورد اصابت قرار گرفت


پنتاگون خروج بخشی از نیروهای آمریکا از اروپا را بررسی می‌کند


سازمان ملل بر پاسخگویی آمریکا درباره جنایات جنگی در ایران تأکید کرد


گزارش یک حادثه امنیتی در آب‌های راهبردی تنگه هرمز


قالیباف: وتوی چین و روسیه سوءاستفاده سیاسی از شورای امنیت را رد کرد


37 حمله هوایی جنگنده‌های سعودی به مناطق غیرنظامی یمن


آمریکا جنگنده اف-۳۵ به عربستان می‌فروشد