خبر فوری:

زلال قرآن (1582)؛

عشق و محبت ذاتی انسان به خداوند چه تاثیری در حرکت به سوی عقل سلیم و قلب سلیم دارد ؟

يکشنبه 8 آبان 1401
15:11
عشق و محبت ذاتی انسان به خداوند چه تاثیری در حرکت به سوی عقل سلیم و قلب سلیم دارد ؟

العالم - زلال قرآن

به گواه بخش دوم آیه 7 و آیه 8 سوره مبارکه حجرات:

«...وَلَـٰكِنَّ اللَّـهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَوَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ أُولَـٰئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ. فَضْلًا مِنَ اللَّـهِ وَنِعْمَةً وَاللَّـهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ »

ترجمه: (... و لیکن خدا مقام ایمان را محبوب شما گردانید و در دلهاتان نیکو بیاراست و کفر و فسق و معصیت را زشت و منفور در نظرتان ساخت. اینان به حقیقت اهل صواب و هدایتند. این مقام بر آنان به فضل خدا و نعمت الهی حاصل گردید و خدا (به احوال بندگان) دانا و (به صلاح نظام عالم) آگاه است).

خداوند رحمان توسط ایمان، عشق و محبت به جمال علی الاطلاق خویش را در ذات و فطرت بشر قرارداده و بواسطه آن زمینه های اصلی برای وصول به کمال ومقام قرب الهی را در وجود آدمی فراهم فرموده است، تا با کشش ذاتی حاصل از آن، انسان بتواند به مقصد اعلی کمال خویش که همان پیشگاه با عظمت الهی است توفیق یابد.

پس به گفته یکی از بزرگان:

«حُبّ حقیقی همان انجذاب شعوری ذاتی مخصوص بین انسان و خداوند رحمان است، که موجب تعلق خاطر و ارتباط وجودی بین مُحب و محبوب و عبد و معبود حقیقی، یعنی انسان بعنوان مُحب و معلول، و ذات اقدس الهی بعنوان محبوب و مستکمل می گردد».

به همین سبب به استناد آیات بالا، خداوند، با محبوب کردن مقام ایمان و منفور نمودن کفر و فسق و عصیان در قلوب مومنین، آتش عشق به خود را در قلوب آنها شعله ور ساخته و زمینه این توفیق را فراهم کرده است تا انسان ها، سوار بر مرکب راهوار محبت الهی بتوانند راه طولانی و پرپیچ وخم و پرخوف و خطر کمال خویش را به سلامت بپیمایند و خود را سالم (مبراء از هر آلودگی) به پیشگاه با عظمت الهی برسانند.

0% ...

آخرین اخبار

عضو ارشد انصارالله: اسرای بسیار با تابعیت‌های مختلف در اختیار داریم


آمادگی شهرهای «حیس» و «الخوخه» یمن برای بازگشت آوارگان بعد از آزادسازی


صهیونیست ها تاریخ غزه را ویران و حافظه مکان را محو می‌کنند


شاد از یک پلتفرم آموزشی شرایط اضطراری تا امپراتوری دیجیتالی در خدمت نسل جدید


الجزایر حریم هوایی خود را به روی امارات بست


حملات گسترده رژیم صهیونیستی به ارتفاعات علی الطاهر لبنان


گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عربستان


پزشکیان فردا به هند می‌رود؛ از سخنرانی در بریکس تا دیدارهای دوجانبه


با رویکرد سیاسی‌آژانس، کشور‌ها از NPT خارج می‌شوند


سخنگوی انصارالله: کشتیرانی و تجارت در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب، امن و بدون وقفه است/ هیچ‌گونه جاه‌طلبی ارضی درباره کشورهای همسایه نداریم