امتناع برزیل از فروش مهمات تانک به اوکراین

امتناع برزیل از فروش مهمات تانک به اوکراین
شنبه 8 بهمن 1401 - 14:01

لوئیس ایناسیو لولا داسیلو رئیس جمهور برزیل به دلیل اجتناب از تحریک احتمالی روسیه، از فروش مهمات تانک‌های لئوپارد ۱ به آلمان برای تحویل به اوکراین صرف نظر کرد.

العالم - آمریکا

به گزارش تارنمای آر تی، روزنامه برزیلی فولا د سائوپائولو جمعه شب گزارش داد، لولا داسیلوا، پیشنهاد فروش مهمات تانک به آلمان برای استفاده در جنگ اوکراین را رد کرد. لولا که منتقد سرسخت سیاست غرب در قبال اوکراین است، تلاش کرده در جنگ اوکراین بی‌طرف بماند.

گفته می‌شود که رئیس‌جمهور برزیل هفته گذشته در دیدار فرماندهان نظامی و خوزه موسیو وزیر دفاع این کشور، پیشنهاد آلمان در این باره را رد کرد.

به گفته منابع این روزنامه، «خولیو سزار د آرودا» فرمانده پیشین ارتش برزیل، لولا را از پیشنهاد آلمان برای خرید گلوله‌های تانک‌های لئوپارد ۱ به ارزش حدود ۵ میلیون دلار آگاه کرده بود.

بنا بر گزارش‌ها، لولا ابتدا می‌خواست به شرطی با این معامله تسلیحاتی موافقت کند که برلین تضمین دهد مهمات یاد شده را به اوکراین نمی‌فرستد اما در نهایت با این استدلال که این معامله «ارزش تحریک روس‌ها را ندارد»، این پیشنهاد را رد کرد.

کمتر از یک هفته پیش، آلمان رسماً اعلام کرد که یک گردان از تانک‌های لئوپارد ۲ شامل ۱۴ تانک را به اوکراین اهدا می‌کند و به کشورهای دیگر که مالک این تانک‌ها هستند نیز اجازه داد تا تانک‌های خود را به کی‌یف منتقل کنند، مشخص نیست که مهمات ذکر شده از سوی روزنامه «فولا» با هر دو نسل ۱ و ۲ تانک‌های لئوپارد سازگار است یا خیر.

لولا رئیس جمهور چپگرای برزیل نیز مانند سلف راستگرای خود موضعی بی‌طرفی در قبال درگیری در اوکراین اتخاذ کرده است در حالی که دولت ژایر بولسونارو رسماً در مجمع عمومی سازمان ملل، مسکو را به دلیل عملیات نظامی‌اش در اوکراین محکوم کرد. رؤسای جمهور پیشین و کنونی برزیل، تحریم‌هایی را علیه روسیه اعمال نکردند.

لولا آمریکا را به دلیل ریختن ده‌ها میلیارد دلار در دامن دولت و ارتش اوکراین محکوم کرده و سال گذشته پیشنهاد کرد که جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده «می‌توانست از [درگیری] اجتناب کند، نه اینکه بر آتش آن بدمد».

وی همچنین اعلام کرد که رهبری ناتو باید به روسیه اطمینان می‌داد که کی‌یف هرگز اجازه نخواهد داشت به بلوک نظامی تحت رهبری ایالات متحده بپیوندد، موضوعی که که یکی از خواسته‌های کلیدی مسکو برای صلح با اوکراین قبل از اعزام نیرو به این کشور بود.

ایرنا

پربیننده ترین خبرها