ائتلاف آمریکایی برای خارج کردن روسیه از بازار انرژی هسته‌ای

سه شنبه 29 فروردين 1402
00:33
ائتلاف آمریکایی برای خارج کردن روسیه از بازار انرژی هسته‌ای برخی از اعضای گروه 7 ائتلافی با هدف ایجاد زنجیره‌های تأمین برای سوخت هسته‌ای و خارج کردن روسیه از بازار انرژی هسته‌ای تشکیل داده‌اند.

العالم-آمریکا

کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا، ژاپن و فرانسه که 5 عضو از اعضای گروه 7 هستند ائتلافی با هدف خارج کردن روسیه از بازار بین‌المللی انرژی هسته‌ای تشکیل داده‌اند.

وبگاه شبکه خبری راشاتودی امروز دوشنبه این خبر را با استتناد به بیانیه مشترک این پنج کشور در حاشیه نشست گروه 7 اعلام کرده است.

در این پیمان کشورهای مذکور متعهد شده‌اند از منابع و توانمندی‌های هر یک از این کشورها برای عرضه سوخت هسته‌ای و ایجاد زنجیره‌های تأمین مشترک با هدف منزوی کردن روسیه استفاده کنند.

در این توافق همچنین تصریح شده که پنج کشور مذکور به شناسایی حوزه‌های بالقوه همکاری در زمینه سوخت هسته‌ای پرداخته و قرار است وابستگی خود به زنجیره تأمین روسیه را کاهش دهند.

این بیانیه در شرایطی صادر شده که هفته گذشته هم شبکه خبری بلومبرگ گزارش داده بود شماری از کشورهای اتحادیه اروپا قصد دارند اتکای خود به اورانیوم روسیه را کاهش داده و برای تأمین این محصول به قزاقستان روی بیاورند.

روسیه جزو بزرگترین تولیدکننده‌های اورانیوم در دنیا است. با وجود این کشورهای غربی بعد از حمله روسیه به اوکراین گفته‌اند قصد دارند وابستگی خود به منابع انرژی روسیه را کاهش دهند. آمریکا به عنوان بزرگترین مشتری اورانیوم هم جزو کشورهایی است که گفته قصد دارد خرید این محصول از روسیه را کاهش دهد.

با آنکه واشنگتن چندین دور تحریم برای هدف قرار دادن واردات انرژی روسیه مغرفی کرده این تحریم‌ها هنوز اورانیوم را هدف نگرفته‌اند. این در حالی است که بعضی از سناتورهای آمریکا خواستار منع واردات این محصول شده‌اند.

کارشناسان در زمینه انرژی هسته‌ای گفته‌اند که هر گونه اخلال در عرضه اورانیوم روسیه می‌تواند باعث وارد شدن شوک به بازار شده و افزایش قیمت این محصول را به همراه داشته باشد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

رئیس جمهور لبنان: اقدام نظامی امنیت شهرک نشینان اسراییلی را تامین نمی‌کند


ادعای آمریکا: نفتکش متخلف را در دریای عمان از کار انداختیم


واکنش معاون وزیر خارجه به تحریم‌های اروپا؛ راهبرد ایران در تنگه هرمز ادامه دارد


نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اذعان کرد


بقائی: فتنه‌انگیزان سرانجام قربانی آشوبی می‌شوند که خود ساخته‌اند


شرارت‌های رژیم صهیونی و آمریکا در منطقه عکس‌العمل جبهه متحد مقاومت را در پی خواهد داشت


قالیباف: نقض آتش‌بس و محاصره دریایی، علت تنش‌های های اخیر بود


روسیه درباره تحرکات ضدایرانی غرب در شورای حکام هشدار داد


رضایی: در مذاکره جدی هستیم، در دفاع جدی‌تر


همسایگان ما در اولویت ما هستند