پیروزی اسد در کنفرانس جده و چالش های بازسازی سوریه

شنبه 30 ارديبهشت 1402
14:51
پیروزی اسد در کنفرانس جده و چالش های بازسازی سوریه کارشناسان روابط بین الملل می گویند اهمیت بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نه به خاطر بازپس گرفتن کرسی این کشور بلکه به خاطر بازگشت به جایگاه خود به عنوان کشوری پیشرو و رهبر در جهان عرب است؛ در واقع تمام کشورهایی که در کنفرانس سران جده شرکت کردند به نقش و حقانیت سوریه و ظلمی که در تمام 12 سال گذشته به این کشور شده است، اعتراف کرده اند.

العالم - نظرکده

کارشناسان خاطرنشان کردند که اگر به کنفرانس های سران عرب در سال های قبل بازگردیم چیزی از این تصمیم ها و بحث ها نمی بینیم زیرا در سال های قبل، پیوسته بحث حاضران به صورت صوری بر سر موضوعاتی مثل مسأله فلسطین و مسائل لبنان و یمن و غیره دور می زد و هیچگاه هیچ صحبتی از سوریه نمی شد... اما در کنفرانس امسال دیگر صحبتی از بحث های تکراری و جمله های تکراری احمد ابو الغیط و دیگران درباره راه حل سیاسی و غیره دیده نمی شد.

این کارشناسان تأکید می کنند که سخنرانی بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در این کنفرانس، مهر تأیید و تأکیدی بود بر این بازگشت و ثابت کرد که در اینجا صحبت از تعلق سوریه به جهان عرب است نه اینکه بی هیچ اختیار و اراده ای خود را در دامان کشورهای عرب بیندازد. در واقع اسد برگشته تا هدایت کشتی جهان عرب را بر اساس اصول و ضوابط خود به دست گیرد.

این کارشناسان می گویند حضور بشار اسد در این کنفرانس، در واقع پیروزی اصول و عقاید و ارزش هایی است که از همان روز اول به آن پایبند بوده است کما اینکه یکی از مهمترین موضوعات و تصمیم های مطرح شده در این کنفرانس، تمامیت ارضی سوریه و تلاش برای کمک به بازسازی این کشور است.

کارشناسان و تحلیلگران سیاسی هم معتقدند که بسیاری از مردم، امید چندانی به این کنفرانس ها ندارد اما نکته خاصی که کنفرانس جده را برجسته و خاص می کند، نقش تعیین کننده آن در اوضاع منطقه ای و بین المللی است.

این کارشناسان خاطرنشان می کنند که تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب از ابتدا غیر قانونی بوده است. آنها تصریح کردند که در واقع این اتحادیه عرب است که به سوریه بازگشته است زیرا سوریه هیچگاه از اصول و ارزشهای خود کوتاه نیامده است.

0% ...

آخرین اخبار

هشدار حماس در پی تشدید جنایات در قدس؛ تلاش برای یهودی‌سازی شهرک‌ها با مقاومت فلسطینی‌ها روبرو می‌شود


تداوم تجاوزگری رژیم اشغالگر به غزه و هشدار سازمان ملل درباره سیاست مهندسی گرسنگی+ فیلم


یورش صهیونیست ها به شهر  قدس/ شهادت جوان فلسطینی در نابلس


عراقچی به همتای ژاپنی: راه‌حل بحران تنگه، بازگشت واشنگتن به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد است


کارشناس لبنانی: مقاومت با سقوط مواضع نظامی از بین نمی رود/ از تغییر تاکتیک تا شناسایی نقاط ضعف دشمن


پاسخ قاطع رئیس‌جمهور به ادعای موهوم ترامپ؛ ایران پاسدار حقوق ملت بزرگ خواهد بود


طائب: تقلا و جنگ واشنگتن برای مدیریت تنگه هرمز، گواه اقتدار دریایی ایران است


بایکوت و واکنش تند افکار عمومی به حضور نظامی صهیونیست در تبلیغات آدیداس


جانشین فرمانده کل سپاه: ملت ایران با وجود فشار و تحریم، استوار در میدان ماند


فریاد کپنهاگ برای آزادی اسرای فلسطینی؛ موج جدید همبستگی با غزه در قلب اسکاندیناوی + عکس