ببینید/ عبور موفق ناوشکن هزار و 200 تُنی دنا از طوفان‌های سهمگین اقیانوس آرام

پنج‌شنبه 4 خرداد 1402
11:08
ببینید/ عبور موفق ناوشکن هزار و 200 تُنی دنا از طوفان‌های سهمگین اقیانوس آرام ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش شامل ناوشکن دنا و ناوبندر مکران برای اولین‌بار دور دنیا را پس از حدود ۸ ماه دریانوردی طی کرد.

العالم ـ ایران ـ سیاسی

در بخشی از ماموریت ناوگروه ‌86، ناوشکن دنا با وجود وزن سبک اما توانست به خوبی از اقیانوس آرام عبور کند و مسیر دریا‌نوردی ‌‌به دور کره‌زمین را با موفقیت به پایان برساند.

در این ماموریت، ناوشکن دنا مسیری را طی کرد که برای اولین بار در طول تاریخ کشور انجام می‌شد و ناو هزار و 200 تُنی ایرانی در بزرگترین پهنه دریایی دنیا یعنی اقیانوس آرام حاضر شد و از سه طوفان سهمگین با موفقیت گذشت‌؛ طوفان‌هایی که در یکی از آن‌ها یکی از ناوشکن‌های کشور‌های همسایه غرق شد، اما ناوگروه ایران عرض اقیانوس اطلس را طی کرد و در قاره آمریکا در بندر ریودوژانیرو در سالگرد روابط دولت‌های ایران و برزیل پهلو گرفت.

عبور دنا از طوفان سهمگین اقیانوس اطلس
سختی‌های ‌ناوگروه 86 در مأموریت 8 ماهه

فرمانده نیروی دریایی ارتش در این ارتباط می‌گوید ناو دنا کاری کرد که رزم ناو 10 هزار تُنی جلوی ما تعظیم کند، چون دنا با هزار و 200 تُن این مسیر را طی و از طوفان‌ها عبور کرده و برای اولین بار از تنگه ماژلان رد شده است. طراحان ناو دنا گفتند که این ناو برای 28 درجه کجی طراحی شده، اما با دقت و درایت فرماندهان این ناوگروه، دنا تا 48 درجه کجی را در طوفان تجربه کرده و سربلند بیرون آمده است.

به گزارش تسنیم، امیر دریادار دوم فرهاد فتاحی فرمانده ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان این‌که «ما برای اولین بار از هفت دریا و هفت تنگه راهبردی و طوفان‌های خیلی سهمگینی عبور کردیم»، گفت: متخصصان ما در نیروی دریایی برای عبور و حضور در این اقیانوس، نرم افزار داخلی و بومی پیش‌بینی وضعیت جوی طراحی کردند و ما این را در صحنه عملی و واقعی در دریا دیدیم، تست کردیم و صد درصد جوابگو بود. ما در این ماموریت اولین‌های بسیار زیادی داشتیم؛ اولین آنها این بود که ما در راستای اجرایی کردن فرمان فرمانده کل قوا(مدظله‌العالی) مبنی بر حضور در اقیانوس‌ها و آب‌های دوردست، این را عملی کردیم و در آب‌های دوردست حضور پیدا کردیم. ما برای اولین بار از هفت دریا و هفت تنگه راهبردی گذشتیم، همچنین از طوفان‌های خیلی سهمگینی عبور کردیم.

0% ...

آخرین اخبار

اعتراض یمن به استفاده ریاض از پرونده انسانی به عنوان اهرم فشار/ صنعا: هرگز در برابر فشارها نخواهیم شکست


گاردین: دولت ترامپ از روزنامه‌نگاران جاسوسی می‌کند


لبیک اساتید فناور دانشگاه‌ها به رهنمود‌های رهبر انقلاب


دریادار ایرانی: با همان روحیه شهدا از ایران دفاع می‌کنیم


بازتاب پیام رهبر انقلاب در رسانه‌های عربی؛ حاکمان آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمن امت اسلام


۲ نوجوان اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران محاکمه شدند


وحدت، کشور را در برابر دسیسه استکبار جهانی حفظ می‌کند


کاریکاتور | پیامدهای سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ؛ تشدید بحران‌های داخلی و روند نزولی محبوبیت


کاریکاتور | صفحات خونین تاریخ آمریکا؛ میراثی از جنایت، مداخله و جنگ‌افروزی علیه ملت‌ها


کارشناس عرب: پایگاه های آمریکا برای کشورهای عرب هزینه ساز شدند/ اعتماد مطلق به واشنگتن فروریخت