درگفت وگو با العالم؛

تحلیلگر سیاسی عرب: گزینه مصر تمرکز بر عادی سازی روابط با ایران است

شنبه 6 خرداد 1402
15:41
یک استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی عرب با بیان این که گزینه مصر تمرکز بر عادی سازی روابط با ایران است، گفت: کشورهای منطقه در تصمیم گیری های خود برای حل مشکلات، منافع منطقه را در رأس اولویت های خویش قرار داده و آن را به ائتلاف با قدرت های بین المللی ترجیح داده اند.

العالم _ منطقه

وسام اسماعیل استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی، در گفت و گو با شبکه خبری العالم اظهار داشت: این موضوع را نمی توان نادیده گرفت که مصر یکی از کشورهای مهم منطقه است و در نتیجه نباید ارتباط با آن را به عنوان موضوعی حاشیه ای در نظر گرفت، بنابراین باید به رابطه مصر با بازیگران منطقه، چه کشورهای حوزه خلیج فارس و چه جمهوری اسلامی ایران، ترکیه و دیگر کشورها در سطح منطقه، توجه شود.

وی افزود: آنچه اکنون در منطقه خاورمیانه اتفاق می افتد، این است که پس از بیش از یک دهه جنگ، درگیری و اختلاف نظرها، به نظر می رسد کشورها تصمیم گرفته اند خود، مشکلات را برطرف کنند و به جای ائتلاف با قدرت های بین المللی، به روابط منطقه ای روی آورند و آن را تقویت کنند.

وسام اسماعیل تصریح کرد: با توجه به فضای حاکم بر منطقه و گرایش کشورهای عربی به روابط با سوریه و نیز روابط جدید جمهوری اسلامی و عربستان، این امید وجود دارد که مشکلات منطقه توسط خود کشورهای منطقه حل و فصل شود، هرچند پرونده مصر قدری پیچیده است و نمی توان آن را به آسانی یا در زمانی کوتاه حل و فصل کرد و برخی اظهارات این موضوع را نشان می دهد.

وی در پایان گفت: فکر می‌کنم اکنون گزینه مصر یا جمهوری اسلامی این است که پرونده‌های بحث‌برانگیز را جمع‌بندی و بر پرونده‌هایی تمرکز کنند که می‌توان برای عادی‌سازی روابط یا ترسیم چارچوب‌هایی برای برقراری روابط، بر سر آنها توافق کرد.

0% ...

آخرین اخبار

تاکید آیت‌الله نوری همدانی بر راه‌های عملی برای وحدت اسلامی


اسلام آباد: تسلیم تحریم‌های یکجانبه علیه ایران نمی‌شویم


سفیر اسبق ایران در عراق پرده از تهدیدات جدید آمریکا علیه بغداد برای قطع روابط با تهران برداشت+فیلم


تکرار ادعاهای سیاسی گروسی علیه برنامه هسته‌ای ایران


سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر نخست‌وزیر قطر به تهران خبر داد


حشد الشعبی؛ بخشی جدایی‌ناپذیر از تاریخ پیروزمند عراق است


کشف و انهدام ۳۵۰۰ متر خط لوله غیرمجاز انتقال سوخت در بندرلنگه


به‌جای درمان؛ مجازات ملوانی که در ناو لینکلن دست به خودکشی زده بود


پزشکیان: وحدت اسلامی به معنای تعطیل کردن عدالت نیست


گزارشگر سازمان ملل: سرکوب حامیان فلسطین، هدف واقعی تحریم‌های آمریکاست