چارچوب هماهنگی: آمریکا پرونده مطالبات گازی ایران از عراق را سیاسی نکند

يکشنبه 18 تير 1402
15:03
چارچوب هماهنگی: آمریکا پرونده مطالبات گازی ایران از عراق را سیاسی نکند چارچوب هماهنگی عراق، ضمن تاکید بر ضرورت عدم سیاسی کردن پرونده مطالبات گازی ایران از عراق بابت صادرات گاز، از بغداد خواست تا آمریکا را به آزادسازی فوری این مطالبات ایران وادار کند.

العالم - عراق

کمیته هماهنگی گروه‌های سیاسی شیعی عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی)، امروز (یکشنبه، ۹ جولای)، طی بیانیه‌ای از دولت عراق خواست برای واداشتن آمریکا به آزادسازی فوری طلب‌های ایران بابت صادرات گاز اقدام کند.

به نوشته خبرگزاری رسمی عراق (واع)، در بیانیه چارچوب هماهنگی آمده است: «کشور شاهد بحرانی است که به دلیل عدم تامین برق در ساعات کاری با توجه به شرایط دشوار جوی و دمای بالا، شهروندان عراقی را تحت‌ فشار شدیدی قرار داده است. لذا چارچوب هماهنگی پس از بررسی‌ها و پیگیری‌های لازم، از دولت عراق می‌خواهد که از طریق تماس وزارت خارجه با طرف آمریکایی، دولت آمریکا را به آزاد کردن فوری و بدون تعلل طلب‌های ایران بابت صادرات گاز به عراق وادار سازد و مانع استفاده سیاسی از این پرونده برای جلوگیری از عواقب منفی آن بر شهروندان عراقی شود.

به گزارش فارس، این در حالی است که «احمد موسی» سخنگوی وزارت برق عراق اوایل تیرماه جاری در گفت‌وگو با روسیا الیوم خبر داد که کشورش پول گاز ایران را به طور کامل پرداخت کرده و این پول نزد بانک تجارت عراق است.

وی توضیح داد: وزارت برق عراق همه بدهی عراق به ایران بابت واردات گاز از این کشور را پرداخت کرده است. این پول در صندوق امانی بانک تجارت عراق است، اما به دلیل تحریم‌های آمریکا در انتقال این مبلغ به دولت ایران مشکل به وجود آمده است.

مجید چگنی، مدیرعامل شرکت گاز ایران نیز پس از آن، در حاشیه نخستین همایش مقاوم‌سازی تأسیسات و تجهیزات تولید، انتقال و شبکه توزیع گاز طبیعی کشور و در جمع خبرنگاران با اشاره به تسویه بدهی گازی عراق به ایران، اظهار داشت: وزارت برق عراق همه مطالبات گازی ایران را پرداخت کرده و این بدهی اکنون صفر است؛ اما بعضاً مشکلاتی بری انتقال وجه از بانک TBI عراق به ایران به وجود دارد.

وزارت برق عراق اخیرا از کاهش ۲۰ میلیون مترمکعبی صادرات گاز ایران به عراق به دلیل پرداخت نشدن بدهی گازی به تهران خبر داده بود، اما به تازگی خبر از تسویه این بدهی رسیده است.

0% ...

آخرین اخبار

وقوع انفجارهای شدید در جنوب لبنان بر اثر حملات هوایی و پهپادی رژیم صهیونیستی


توقف مجدد پروازها در فرودگاه ملک فهد عربستان


سرلشکر رضایی: به نامه ونس پاسخی ندادم/ تصمیمی درباره تغییر راهبرد هسته‌ای گرفته نشده است


ادعای روبیو: ترامپ هنوز تصمیمی برای حمله مجدد به ایران نگرفته است


صنعا ادعاهای ریاض مبنی بر هدف قرار دادن مکه و مدینه را رد کرد


پارلمان رژیم صهیونیستی در تنگنای شکاف سیاسی برای تشکیل کابینه جدید+ فیلم


آتش سوزی یک نفتکش متخلف دیگر در شرق تنگه هرمز


۶۶ حمله جدید هوایی و موشکی سعودی‌ها علیه یمن


تجمع حامیان فلسطین مقابل سفارت آمریکا در لندن


ترامپ مدعی احتمال دستیابی به صلح اوکراین در نشست گروه ۲۰ شد