العالم - آمریکا
مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی سازمان ملل متحد ، قطعنامه ارائه شده توسط مراکش را با اجماع به تصویب رساند.
قطعنامه تصویب شده از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به شدت تمامی اعمال خشونت آمیز علیه افراد بر اساس مذهب یا اعتقادات آنها و همچنین هرگونه اقدام علیه نمادهای مذهبی، کتب مقدس، منازل، مشاغل، املاک، مدارس، مراکز فرهنگی یا عبادتگاه ها و همچنین هرگونه حمله به اماکن مذهبی، عبادتگاه ها و زیارتگاه های مذهبی را محکوم و اینگونه اقدامات را نقض قوانین بین المللی اعلام کرد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز ۱۲ ژوئیه (جولای) با تصویب قطعنامه پیشنهادی کشورهای اسلامی به رغم مخالفت کشورهای غربی اهانت به قرآن را محکوم کرد و خواستار بررسی این موضوع و گزارش دهی کمیسر عالی حقوق بشر شد.
این قطعنامه خواستار محکومیت حملاتی به قرآن کریم شد و آنها را "اقدامات نفرت آمیز مذهبی" توصیف کرد.
در این قطعنامه همچنین از دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر و سایر سازوکارهای شورای حقوق بشر خواسته شده است با در نظر گرفتن خلاء های قانونی در جرم انگاری اهانت به ادیان، توصیه های لازم را به کشورها برای رفع این خلاء های قانونی ارائه کنند.
علاوه بر آن، در این قطعنامه خواسته شده است در نشست های ماه مارس و ژوئن ۲۰۲۴ شورای حقوق بشر جلساتی برای بررسی این موضوع، برگزار شود.
آمریکا، انگلیس و نیز بلژیک به نمایندگی از اتحادیه اروپا با تصویب این قطعنامه مخالفت کردند اما شورای حقوق بشر با رای قاطعی آن را تصویب کرد.
قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در پی هتک حرمت های متعدد به قرآن کریم در کشورهای سوئد و دانمارک و خشم و واکنش دولت ها و ملت های مسلمان جهان نسبت به این اهانت ها به تصویب رسید.
پلیس سوئد چهارشنبه گذشته در اقدامی تحریک آمیز بار دیگر مجوز آتش زدن قرآن در مقابل سفارت عراق در استکهلم برای همان فردی که پیشتر مرتکب این عمل شنیع شده بود را صادر کرد.
«سلون مومیکا» روز پنجشنبه بار دیگر در حرکتی موهن و اسلام ستیزانه، اقدام به پاره کردن کتاب آسمانی و پرچم عراق در مقابل سفارت عراق در استکهلم کرد.
روز جمعه نیز اعضای گروه ملیگرای اسلامهراس و راست افراطی «دانسک پاتریوتر» (وطنپرست دانمارکی) در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را در مقابل سفارت عراق در کپنهاگ دانمارک سوزاندند.
وزارت اطلاعات ایران سوم مرداد ماه با انتشار اطلاعیهای مستندات جدیدی از وابستگی فرد هتاک به قرآن کریم در سوئد را منتشر کرد و نوشت: پروژه مومیکا مأموریت ابلاغی صهیونیزم با هدف انحراف افکار عمومی مسلمانان از آن جنایت وحشیانه بوده است.
نهاد اطلاعاتی ایران اعلام کرده است: دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۹ میلادی او را رسماً به خدمت میگیرد و رابطی اطلاعاتی برایش تعیین میکند. مأموریت جاسوسی از مقرها و رهبران گروههای مقاومت عراق به ویژه در استان نینوا از جمله مأموریتهای محوله به وی بوده است.
وزارت اطلاعات ایران میگوید: مومیکا پس از خدمات فراوانش به دستگاه جاسوسی صهیونیستها، درخواست انتقال به یک کشور اروپایی را ارائه میدهد. عوامل رژیم اشغالگر نیز با این ارزیابی که «مومیکا در قبال امکان اقامت در اروپا، به هر مأموریتی تن میدهد» ، اقامت و سپس تابعیت پادشاهی سوئد، یعنی حیاط خلوت سرویس جاسوسی رژیم غاصب صهیونیستی را به این عنصر پلید خیانتپیشه اعطاء میکنند.
ایرنا