روایت «هیل» از پیامدهای خطرناک حملات ائتلاف آمریکا به یمن برای منطقه

شنبه 23 دی 1402
12:48
روایت «هیل» از پیامدهای خطرناک حملات ائتلاف آمریکا به یمن برای منطقه تارنمای «هیل» در مطلبی حملات ائتلاف غرب تحت هدایت آمریکا علیه یمن را همراه با خطر بروز جنگی گسترده‌تر در منطقه دانسته که در عین حال مانع حملات به کشتی‌ها در دریای سرخ هم نمی‌شود. با آغاز حملات آمریکا به یمن به عنوان کشوری مستقل، کارشناسان نسبت به خطر تضعیف نفوذ واشنگتن در منطقه هشدار داده اند؛ نفوذی که به عقیده بسیاری همین حالا هم کم شده است.

العالم - آمریکا

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هیل» در این گزارش عنوان کرد: حملات مرگبار آمریکا و انگلیس به یمن خطر بروز جنگی گسترده‌تر را در خاورمیانه تشدید کرده است. در پی این حملات، یمن ضمن محکوم کردن آن اعلام کرده که ائتلاف غرب بهای این تهاجم را می پردازد.

به نوشته این پایگاه خبری متعلق به کنگره آمریکا، دلیل اصلی آنکه واشنگتن تاکنون به حملات یمن علیه کشتی ها در دریای سرخ بی میلی نشان می داد، بیم از بروز یک جنگ منطقه ای بود. اما این حملات حاکی از آن است که صبر دولت جو بایدن به پایان رسیده است.

برخی ناظران مدعی هستند که علیرغم گستردگی حملات ائتلاف غرب علیه یمن، هدف اصلی از این تهاجم مهار درگیری باشد.

برایان کلارک از اعضای ارشد اندیشکده آمریکایی هادسون در این زمینه گفت که این حملات سبب تشدید درگیری‌ها نمی شوند، اما در عین حال هشدار داد که حملات یمن علیه کشتی‌رانی همچنان ادامه خواهد یافت.

وی افزود: «برای از بین بردن تهدید واقعی باید خطوط اصلی تدارکاتی نیروهای یمنی را در منطقه نشانه گرفت که به مراتب پیامدهای وسیع تری خواهد داشت».

در مقابل، گرگوری گاوس استاد مطالعات خاورمیانه دانشگاه تگزاس در مورد حمله ائتلاف غرب به یمن گفت: این حملات به اندازه‌ای تاثیرگذار بودند که بتواند یمنی ها را از ادامه حملات دریای سرخ بازدارد.

به گزارش ایرنا،‌ حوثی‌ها روز جمعه تاکید کردند که به حملات علیه کشتی های اسراییلی یا کشتی های عازم اسراییل در دریای سرخ ادامه می دهند. سخنگوی این گروه در بیانیه‌ای گفت: آمریکا و انگلیس به طور مستقیم وارد این جنگ شده اند؛ لحظه ای که ما مشتاقانه منتظر آن بودیم. ما اهداف بسیاری برای تشدید تنش با آمریکا و مواضع این کشورها در اختیار داریم و این اقدام واکنش دردناکی در پی خواهد داشت.

از سوی دیگر، با آغاز حملات آمریکا و انگلیس به یمن به عنوان کشوری مستقل، کارشناسان نسبت به خطر تضعیف نفوذ واشنگتن در منطقه هشدار داده اند؛ نفوذی که به عقیده بسیار همین حالا هم کم شده و در طول جنگ اسرائیل در غزه به شدت کاهش یافته است.

دیوید کورترایت استاد بازنشسته دانشگاه نوتردام در این زمینه تشریح کرد: این حملات در تضاد با پیام اخیر آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا برای جلوگیری از گسترش درگیری خاورمیانه است.

وی افزود: حملات علیه یمن تهدید برای نابودی پیشرفت کشوری است که طی سال‌ها در اثر جنگ داخلی ویران شده است.

حسن الطیب کارشناس سیاست خاورمیانه مستقر در واشنگتن نیز در این خصوص گفت: ما در آستانه تشدید تنش ها و تلفات گسترده جانی قرار داریم. اگر وضعیت به طور کامل از کنترل خارج شود، درگیری ها بسیار فراتر از چیزی که فکر کنیم تشدید می شود.

0% ...

آخرین اخبار

پوتین: رفع تحریم‌های ایران و باز بودن تنگه هرمز، مطالبه به‌حق تهران است


حساسیت بغداد نسبت به قطع شدن نبض پروازی میان ایران و عراق


پایبندی لبنان به مذاکرات؛ حملات بدون دستاورد رژیم صهیونیستی +فیلم


حملات صهیونیست‌ها به لبنان، یک مدرسه را ویران ساخت و دانش‌آموزان را آواره کرد+ویدئو


انصارالله: پاسخ هرگونه تنش آفرینی بیشتر عربستان را در اعماق خاک این کشور می دهیم


گروسی مدعی شد: آژانس آماده لحاظ کردن ملاحظات ایران در چارچوب فعالیت‌های پادمانی است


خطیب زاده: اکنون توپ در زمین آمریکا است


حزب‌الله لبنان: اخراج آمریکا از عراق، سرآغاز پایان حضور نظامی واشنگتن در خاورمیانه


به چوب حراج گذاشتن اعتبار شورا؛ هشدار ایران نسبت به قبضه شورای امنیت توسط واشنگتن


خیزش کارکنان نظام سلامت انگلیس؛فشار بر دولت برای قطع همکاری با شرکت‌های حامی تل‌آویو