الهام علی‌اف: به حمایت از اوکراین ادامه می‌دهیم

شنبه 3 شهريور 1403
20:57
الهام علی‌اف: به حمایت از اوکراین ادامه می‌دهیم
«الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در پیامی به «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی‌ خود به مناسبت روز استقلال این کشور، گفت که باکو به حمایت‌ و ارائه کمک‌های بشردوستانه به اوکراین ادامه می‌دهد.

العالم - آسیا

در پیام تبریک الهام علی‌اف به ولودیمیر زلنسکی به مناسبت روز استقلال اوکراین آمده است: آذربایجان و اوکراین پیوند دوستی مستحکمی دارند که ریشه در سنت‌های غنی دارد. اراده ملت‌های ما که از لحاظ تاریخی حامی یکدیگر بوده‌اند، اساس روابط بین دولتی امروز ما را شکل می‌دهد.

علی‌اف افزود: آذربایجان و اوکراین حمایت و همبستگی متقابل خود را در مورد تمامیت ارضی و حاکمیت مطابق با منشور سازمان ملل متحد و اصول حقوق بین‌الملل ابراز می‌کنند.

رئیس‌جمهوری آذربایجان ادامه داد: ما قصد خود را برای تداوم تلاش‌ها برای ارائه‌ حمایت و کمک‌های بشردوستانه لازم به مردم اوکراین ابراز می‌کنیم.

وی به «سطح کنونی روابط دو کشور مبتنی بر اعتماد و حمایت متقابل و همکاری موثر در زمینه‌های مختلف به‌ویژه در بخش انرژی» نیز اشاره کرد و آن را رضایت‌بخش خواند.

به گزارش ایرنا،‌ این اظهارات الهام علی‌اف در حالی مطرح شده است که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه اواخر ماه گذشته و در میان حمله اوکراین به منطقه «کورسک» روسیه، به باکو رفت و با رئیس‌جمهوری آذربایجان دیدار کرد.

همچنین در بحبوحه بزرگترین حمله اوکراین به خاک روسیه از زمان آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲ (۱۴۰۰) که در منطقه مرزی کورسک رخ داده است، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به تازگی در تماس با زلنسکی علاوه بر تبریک روز استقلال اوکراین، وعده یک بسته کمک نظامی جدید به کی‌یف داد.

رئیس‌جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

نیروهای اوکراینی روز سه‌شنبه ۱۶ مرداد در حمله‌ای غافلگیرانه با عبور از مرز روسیه، وارد خاک این کشور شدند و منطقه کورسک روسیه هدف حمله گسترده کی‌یف قرار گرفت.

0% ...

آخرین اخبار

شیخ نعیم قاسم: آمریکا و رژیم صهیونیستی در سه جنگ خود علیه ایران شکست خوردند


رهبر معظم انقلاب: مقصود از وحدت، محور قرارگرفتن نقاط مشترک میان مسلمانان است


حمله پهپادی اوکراین به پالایشگاه نفت روسیه


ادامه تنش لفظی تند مقامات ترکیه و رژیم صهیونیستی


حملات صهیونیست ها به شهرک های جنوب لبنان


العامری: درگیری میان دولت عراق و مقاومت رخ نخواهد داد


بازگشت سراسیمه فرزند نتانیاهو از آمریکا به اسراییل به بهانه یک تهدید فوری


عزم و اراده پولادین ملت ایران را به نمایش گذاشتید


شمار جان باختگان سیل نپال به ۶۷۰ نفر رسید


غریب‌آبادی: اقدامات لازم برای بازگشایی تنگه هرمز را برای آمریکایی‌ها روشن کرده‌ایم