تسلط جمهوریخواهان بر سنای آمریکا؛ رهبر جدید اکثریت مجلس سنا انتخاب شد

پنج‌شنبه 24 آبان 1403
03:20
تسلط جمهوریخواهان بر سنای آمریکا؛ رهبر جدید اکثریت مجلس سنا انتخاب شد در پی تسلط جمهوریخواهان بر مجلس سنای آمریکا، «جان تون» سناتور جمهوریخواه ایالت داکوتای جنوبی در رای‌گیری درون حزبی به عنوان رهبر جدید اکثریت جمهوری‌خواه سنا انتخاب شد.

العالم-آمریکا

تارنمای کنگره آمریکا به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرد که سناتور جان تون با ۲۹ رای موافق در مقابل ۲۴ رای موافق، سناتور جان کورنین (از ایالت تگزاس) را شکست داد.

در پی کناره‌گیری سناتور میچ مک کانل ۸۲ ساله و رهبر باسابقه حزب جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا، جان تون جانشین او می‌شود.

مک کانل پیشتر اعلام کرده بود که در آبان از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد.

جان تون ۶۳ ساله، تاکنون چهار دوره عضو سنای آمریکا بوده و در مقاطعی معاونت هماهنگی حزب جمهوری‌خواهان سنا را بر عهده داشته است.

او که سابقه مخالفت با دیدگاه‌های دونالد ترامپ در کنگره را دارد در ماه‌های اخیر بار دیگر به ترامپ نزدیک شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس و شبکه ان‌بی‌سی و سی‌ان‌ان روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کردند با توجه به اینکه جمهوریخواهان دستکم ۵۱ کرسی از ۱۰۰ کرسی سنای آمریکا را به دست آورده اند، این حزب اکثریت سنا در دوره جدید را برعهده خواهند داشت.

در انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) بر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، انتخابات مجلس سنا و مجلس نمایندگان (کنگره) و فرمانداری ها نیز برگزار شد، جمهوریخواهان علاوه بر تصاحب کاخ سفید توانستند با پیروزی در ایالت‌های اوهایو و ویرجینیای غربی توانستند اکثریت سنا را برای اولین بار در چهار سال گذشته، بدست آوردند.

تسلط بر کنگره (مجلس نمایندگان و سنا) و کاخ سفید از سوی یک حزب (دموکرات و جمهوریخواه) در آمریکا، حداقل در دو سال اول تشکیل یک دولت و یکدست شدن قدرت، غیرعادی نیست.

در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دموکرات‌ها به رهبری جو بایدن اکثریت هر سه نهاد (دولت، سنا و مجلس نمایندگان) را در اختیار داشتند که در تصویب لوایحی مانند قانون کاهش نرخ تورم موثر بود.

0% ...

آخرین اخبار

از حواشی سازمان ملل در اعتراض به اسرائیل" تا روایتی از امید در دل ویرانی های غزه و...


لیبرمن : نتانیاهو اسرائیل را به فروپاشی اقتصادی و انزوای جهانی کشانده است


فشار برای وادار کردن ایران به تسلیم بی‌نتیجه است/ بخواهند بجنگند با قدرت پاسخ می‌دهیم


اعترافات در رسانه‌های عبری؛ کاهش حمایت آمریکا از اسرائیل و بن‌بست عربستان در جنگ یمن


یمن ادعاهای واهی عربستان سعودی درباره هدف قرار دادن مکه را افشا کرد


رئیس جمهور کشورمان جواب دندان شکن به ترامپ داد


وزارت خارجه ادعاهای کلمبیا علیه ایران را رد کرد


برای دومین سال متوالی ... نتانیاهو چهره منفور جهان شد


سرلشکر حاتمی: سربازان، سرمایه عظیم انسانی و ارکان دفاع از حقانیت و شرافت هستند


انتقاد مکرون از بی‌ثباتی ترامپ