برای شرکت در اجلاس دی ۸؛

پزشکیان عازم مصر شد

چهارشنبه 28 آذر 1403
16:04
پزشکیان عازم مصر شد "مسعود پزشکیان" رییس جمهوری اسلامی ایران دقایقی قبل به منظور شرکت در یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی درحال توسعه موسوم به دی ۸، تهران را به مقصد قاهره پایتخت مصر ترک کرد .

العالم - ایران

محمد رضا عارف معاون اول رئیس جمهور و حجت الاسلام محسن قمی نماینده مقام معظم رهبری رئیس جمهور را برای انجام این سفر بدرقه کردند.

پزشکیان در این سفر علاوه بر شرکت در اجلاس سران دی ۸، با برخی از سران و مقامات شرکت کننده در این اجلاس نیز دیدارهای دوجانبه ای خواهد داشت و درخصوص مسایل دو جانبه ، منطقه ای و جهانی گفت وگو خواهد کرد .

یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی ۸ قرار است روز پنجشنبه در قاهره پایتخت مصر برای رویارویی با تحولات و تغییرات اقتصادی و سیاسی جهان اسلام تشکیل شود.

نشست شورای وزیران امور خارجه هشت کشور در حال توسعه اسلامی (شامل ایران، ترکیه، مصر، پاکستان، اندونزی، نیجریه، مالزی و بنگلادش) امروز چهارشنبه یک روز قبل از نشست سران این سازمان با حضور عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان تشکیل خواهد داد تا اسناد پایانی نشست سران را نهایی کنند.

نشست سران این سازمان نیز فردا (پنجشنبه) با حضور روسای جمهور هشت کشور از جمله دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران برگزار خواهد شد.

موضوع «سرمایه گذاری بر روی جوانان و حمایت از بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط: شکل‌دهی اقتصاد آینده» به عنوان موضوع محوری این نشست تعیین شده است.

همچنین در حاشیه این اجلاس، نشست ویژه‌ای نیز در سطح سران کشورها برای بررسی وضعیت فلسطین و لبنان برنامه‌ریزی شده است که قرار است بعد از ظهر روز پنج‌شنبه برگزار شود.

گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه موسوم به دی ۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این جلاس در استانبول می باشد.

نخستین اجلاس سران دی۸ با حضور سه رئیس جمهور از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، و چهار نخست‌وزیر و یک وزیر خارجه در شهر استانبول ترکیه برگزار شد.

گروه کشورهای موسوم به دی۸ در واقع از تشکیلات جانبی سازمان همکاری اسلامی است. تا کنون ۱۰ اجلاس سران به ترتیب در ترکیه ، بنگلادش ، مصر، ایران، اندونزی ، مالزی ، نیجریه ، پاکستان، ترکیه و بنگلادش تشکیل شده است.

مجموع جمعیت این هشت کشور حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است. این هشت کشور مساحتی به وسعت ۷٫۶ میلیون کیلومتر مربع یا ۵ درصد از کل مساحت جهان را شامل می‌شوند. در سال ۲۰۰۶، تجارت بین کشورهای عضو این گروه ۳۵ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰ حدود ۶۸ میلیارد دلار بود.

0% ...

آخرین اخبار

هزاران معلم و دانش‌آموز در مادرید اسپانیا تظاهرات کردند


قالیباف: هم می جنگیم و هم مذاکره می‌کنیم تا بازدارندگی پایدار ایجاد کنیم


ویدئو گرافیک/نخستین گزارش رسمی آمریکا از خسارات جنگ با ایران/ زیر نویس فارسی


یمن از سرنگونی یک فروند جنگنده سعودی خبر داد


تمرکز رسانه های صهیونیستی بر احتمال از سرگیری درگیری در منطقه+ فیلم


نواف سلام: مخالف ایجاد خلأ پس از پایان مأموریت یونیفل هستیم


فریاد مخالفان جنگ علیه ایران؛ معترضان خطاب به هگست: تو جنایتکار جنگی و بزدلی+ فیلم


صالحی: گاه یک گفت‌وگوی صریح و انتقال دقیق پیام می‌تواند مانع تنش در روابط دیپلماتیک شود


سخنگوی ارتش مطرح کرد: آمریکا دچار تنهایی استراتژیک شده است


تحولات منطقه؛ محور گفت‌وگوی خطیب‌زاده با نایب‌رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان