حملات آمریکا به یمن؛ فشار بر ایران و مقابله با چین

سه شنبه 28 اسفند 1403
14:18
حملات آمریکا به یمن؛ فشار بر ایران و مقابله با چین
کارشناسان تأکید کرده‌اند که حملات اخیر آمریکا به یمن با هدف «فشار حداکثری» بر ایران و همزمان مقابله اقتصادی با چین انجام شده است.

العالم ـ یمن

«فرسایش توانایی نظامی حوثی‌ها، اجرای فشار حداکثری علیه توانایی ایران و ارسال هشداری به خریداران نفت خام تحریم شده ایران به‌ویژه چین است» این بخشی از تحلیل نشریه آمریکایی نشنال اینترست است.

این نشریه خاطرنشان کرده که دولت آمریکا در حملات اخیر خود به یمن، یک دستور کار ژئوپلیتیکی گسترده‌تر را دنبال می‌کند.

مقابله با اهرم اقتصادی چین، به‌خصوص وابستگی پکن به نفت ایران، اصلی‌ترین بخش این دستور کار عنوان شده است.

دولت ترامپ پیش‌تر حملات علیه حوثی‌ها را به‌عنوان اقدامی ضروری برای حفظ «اصل اساسی آزادی کشتیرانی که تجارت و بازرگانی بین‌المللی به آن وابسته است» توجیه کرده بود اما به اذعان نشنال اینترست، محاسبات واشنگتن فراتر از امنیت دریایی است.

آمریکا در سایه هجوم به یمن، به دنبال «اعمال فشار بر محور انرژی ایران و چین» در منطقه است. در واقع، واشنگتن به بهانه تأمین امنیت دریایی، قصد دارد در برابر افزایش توان اقتصادی چین و گسترش روابط پکن-تهران بایستد.

با وجود تمامی تحریم‌های واشنگتن علیه ایران، چین در سال ۲۰۲۴ مقصد اصلی تا ۹۰ درصد صادرات نفت ایران بوده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اخیراً تحریم‌هایی علیه محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت ایران و همچنین چندین شرکت و کشتی به بهانه انتقال نفت ایران به خریداران آسیایی اعمال کرده است.

چین به‌عنوان اصلی‌ترین مقصد این کشتی‌ها معرفی شده است.علاوه بر این، آمریکا برخی شرکت‌های حمل‌ونقل و تجاری فعال در یمن و چین، از جمله شرکت «صفوان الدوبی»، را با ادعای ارسال سلاح به یمن تحریم کرده است.

چندین شرکت چینی نیز به همین بهانه تحت تحریم واشنگتن قرار گرفته‌اند.این در حالی است که در نشست سه‌جانبه روسیه، ایران و چین در تاریخ ۱۴ مارس در پکن برگزار شد؛ دیپلمات‌های حاضر بر «ضرورت پایان‌دادن به همه تحریم‌های غیرقانونی یک‌جانبه» تأکید کردند.

0% ...

آخرین اخبار

هشدار بقایی درباره عملیات‌های پرچم دروغین در منطقه


سردار ابن‌الرضا: آمریکا با فناوری دفاعی پیشرفته ایران به چالش کشیده شد


انهدام پنجاه و سومین فروند پهپاد MQ-9 آمریکا


ذوالقدر: تا به زیر کشیدن ترامپ و نتانیاهو، تنگه هرمز را نخواهیم گشود


فشار آمریکا به دولت عراق با اهرم دلار برای خلع سلاح مقاومت/ گروه های عراقی: انحصار سلاح منوط به پایان حضور نظامی آمریکاست


درخشش هنر و خلاقیت ایرانی در قلب ژنو؛ میزبانی سازمان جهانی مالکیت فکری از «میراث ایرانی و نوآوری آینده»


سردار نقدی: جزایر خلیج فارس در امنیت کامل؛ آماده پاسخ مقتدرانه هستیم


سردار اصانلو در پکن: اخراج آمریکا از غرب آسیا، پیش‌شرط تحقق صلح پایدار است


مهلت ۴۸ ساعته به دیپلمات سوئدی برای ترک تهران


تهران در آستانه هفته دفاع مقدس میزبان حماسه بزرگ «جان‌فدایان ایران»