برکناری «یون» در دادگاه قانون اساسی کره جنوبی تایید شد

جمعه 15 فروردين 1404
10:26
برکناری «یون» در دادگاه قانون اساسی کره جنوبی تایید شد دادگاه قانون اساسی کره جنوبی امروز (جمعه) «یون سوک یول» رئیس‌جمهوری این کشور را چهار ماه پس از اعلام حکومت نظامی، از مقام خود برکنار کرد.

العالم - آسیا

به گزارش خبرگزاری رویترز، دادگاه قانون اساسی کره جنوبی استیضاح یون سوک یول از سوی پارلمان این کشور به دلیل اعمال حکومت نظامی در کره جنوبی در سال گذشته را تایید کرد؛ اقدامی که به ماه‌ها بلاتکلیفی و درگیری‌های حقوقی پایان داد.

یون در ۱۴ دسامبر برابر با ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳ به دلیل تلاش ناموفق خود برای اعمال حکومت نظامی در تاریخ ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳ که بدترین بحران سیاسی کره جنوبی در دهه‌های اخیر را رقم زد، از سوی مجلس این کشور استیضاح شد.

طبق قانون اساسی، اکنون باید انتخابات ریاست‌جمهوری ظرف ۶۰ روز برگزار شود و هان داک‌ سو نخست‌وزیر کره جنوبی تا زمان آغاز به کار رییس‌جمهوری جدید، به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت به کار خود ادامه خواهد داد.

به گزارش ایرنا، در جلسه هشتم اسفند ۱۴۰۳ دادگاه قانون اساسی کره جنوبی یون سوک یول به اتهام اعمال حکومت نظامی که مخالفانش آن را شورش نامیدند، تیم حقوقی مجلس ملی کره‌جنوبی در غیاب یون، برکناری وی از مقامش را خواستار شد.

یون نیز پس از حضور در صحن دادگاه قانون اساسی ضمن ابراز تاسف از اقدام خود، اتهام شورش به علت اعمال حکومت نظامی را رد کرد.

در ماه‌های پیش از این اقدام، تنش سیاسی در کره جنوبی بالا گرفته و میزان محبوبیت یون در پایین‌ترین سطح خود قرار داشت.

مخالفان دولت را به فساد و سوء استفاده از قدرت متهم کرده بودند. یکی از موضوعات بحث‌برانگیز در این کشور، اتهاماتی است که مخالفان نسبت به بانوی اول کره‌جنوبی مبنی بر دستکاری در قیمت سهام و دریافت هدایای گران‌قیمت و لوکس می‌زدند.

0% ...

آخرین اخبار

نیروهای مسلح ایران: هرگونه تجاوزی از هر جایی را تحمل نخواهیم کرد


پزشکیان: عملکرد سازمان ملل و شورای امنیت در مواجهه با تجاوز اخیر به ایران بسیار ناامیدکننده بود


عارف: اهل جنگ نیستیم، اما خوب می‌جنگیم


سناریوسازی‌های انتخاباتی نتانیاهو


دریادار سیاری: پدافند هوایی؛ سپر هوشیار امنیت ملی کشور است


گفت‌وگوی کوتاه رؤسای جمهور ایران و چین در حاشیه اجلاس شانگهای


تحریم آزمون تافل برای ایرانیان رفتار «عصر حجری» است


تاکید سرلشکر عبداللهی بر رهگیری اهداف در دورترین نقاط ممکن


هشدار کارشناسان اقتصادی نسبت به کاهش توان آمریکا در مدیریت شوک‌های قیمتی


رایزنی عراقچی و همتای آذربایجانی در بیشکک