از عربستان تا غزه؛ داستان زن هنرمندی که رنج ملتش را روایت می کند+فیلم

پنج‌شنبه 28 فروردين 1404
14:43
بانوی هنرمند اهل غزه با استفاده از هنر، رنج هموطنان خویش را بازگو می کند. تابلوها و آثار هنری او روایتی دیدنی از داستان پایداری مردمی در زیر بمباران و محاصره است.

العالم - فلسطین اشغالی

بنابر این گزارش در این بخش از سلسله مستند "زنان مقاومت" – که از شبکه خبری العالم پخش می شود،- داستان زندگی "فداء الحسنات"، هنرمند هنرهای تجسمی از باریکه غزه روایت شده است؛ هنرمندی که با استفاده از هنر خود، رنج هموطنان خویش را بازگو می کند. تابلوها و آثار هنری او روایتی دیدنی از داستان پایداری مردمی در زیر بمباران و محاصره است.

"فداء" یکی از صدها دختران اهل فلسطین است که خانواده اش با اینکه در خارج از فلسطین به سر می برند اما ریشه های عمیقی در داخل فلسطین دارند.

پدر و مادرش در عربستان با یکدیگر آشنا شده و ازدواج کردند و در همانجا فرزندان خود را به دنیا آورده و بزرگ کردند. او زمانی که تحصیلات ابتدایی خود را می گذراند، همراه با مادرش به فلسطین و به طور خاص تر به غزه بازگشت. اما پدر با انها بازنگشت چون مدارک لازم برای بازگشت را نداشت.

در این قسمت از مجموعه فیلم های مستند، فداء از روزهایی یاد می کند که غزه به دلیل تحریم ها و محاصره رژیم صهیونیستی به زندانی روباز تبدیل شده بود. او زمانی که در عربستان به سر می برد در تعطیلات تابستان به اردن و مصر سفر می کرد و معمولا این سفرها به دیدار با اقوام فلسطینی اش در غزه منجر می شد.

وی می گوید: "زیباترین خاطرات زمان بچگی ام، مربوط به زمانی بود که با هواپیما و ماشین سفر می کردیم. اما بعدا از این آزادی محروم شدیم".

با تشدید تحریم ها و محاصره غزه توسط رژیم صهیونیستی، زندگی فداء هم تغییر کرد. در این زمان بود که او بیش از همیشه احساس کرد که به خاک و هویت فلسطین وابسته است. وی هنر را به عنوان وسیله ای برای بیان رنج ملت خود به کار گرفت و تابلوهای او تبدیل به روایتی دیداری از پایداری و مقاومت زیر فشار بمباران و تحریم شدند.

با حمله رژیم صهیونیستی به غزه، زندگی فداء هم مثل سایر فلسطینی های غزه، سخت تر از همیشه شد.

این هنرمند به شرح رنج های خود در زمان حمله رژیم صهیونیستی به غزه و اینکه صرف زنده ماندن در این شرایط، یک چالش روزانه است، می پردازد. او می گوید: "ما دیگر از مرگ نمی ترسیم.. چون هر روز داریم با آن دست و پنجه نرم می کنیم. هنر دیگر صرفا رنگ نیست، بلکه فریادی است که باید به گوش جهانیان برسد."

این هنرمند در پایان خاطرنشان می کند که ایمان دارد جراحت های ناشی از این جنگ باید بازگو شوند تا زیر آمار و ارقام بخش های خبری دفن نشوند."

0% ...

آخرین اخبار

ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد


دلیل سفر وزیر کشور پاکستان از زبان بقائی


دولت صنعا: هرگونه تشدید تنش با پاسخ شدیدتر یمن روبه رو می‌شود


سردار شکارچی : ابتکار عمل در تنگه‌ هرمز‌ در دست نیروهای‌ مسلح‌ قدرتمند‌ ایران‌ است


بقایی: تفاهم ایران و عمان مبنای ترتیبات آینده کشتیرانی در هرمز است


کارشناس عرب: ایران اکثر رادارهای هشدار زودهنگام آمریکا در منطقه را منهدم کرده است


تداوم حملات هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به شهرهای جنوب لبنان


شهادت ۶ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف غزه


وزیر شرایط اضطراری روسیه: علاقه‌مند به استفاده از تجربیات ایران در دوره جنگ هستیم


گزارش العالم از مدارس غزه درمیان آوارجنگ وچادرهای فرسوده+فیلم