پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

يکشنبه 15 تير 1404
22:15
پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه یکشنبه گفت که جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده و آینده به کشورهای در حال رشد تعلق دارد و این کشورها باید استفاده از ارزهای ملی را افزایش دهند.

العالم ـ آمریکا

به گزارش رویترز، پوتین در سخنرانی خود در نشست سران بریکس در ریودوژانیروی برزیل که از طریق تماس ویدیویی ایراد کرد، گفت: همه نشانه‌ها حاکی از آن است که مدل جهانی‌سازی لیبرال منسوخ شده و مرکز ثقل فعالیت‌های تجاری در حال تغییر به سمت بازارهای در حال ظهور است.

رئیس جمهور روسیه در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: نظام تک‌قطبی روابط بین‌المللی که در خدمت کشورهای ثروتمند بود، به گذشته پیوسته و نظام جهانی چندقطبی عادلانه‌تر جایگزین آن شده است.

پوتین گفت که بریکس حامیان بیشتری در میان کشورهای شرق و جنوب جهانی یافته و صدای آن در عرصه جهانی بلندتر شده است.

وی با بیان اینکه بریکس از بسیاری از اتحادیه‌ها و گروه‌بندی‌های جهانی مانند گروه هفت پیشی گرفته است، افزود: بریکس نه تنها یک سوم از مساحت کره زمین و نیمی از جمعیت آن را شامل می‌شود، بلکه ۴۰ درصد از اقتصاد جهانی را نیز در بر می‌گیرد.

رئیس جمهور روسیه گفت: استفاده از ارزهای ملی در تجارت میان کشورهای عضو بریکس در حال افزایش است.

وی افزود: سامانه مستقل سپرده‌گذاری و تسویه بریکس که انتظار می‌رود، تاسیس شود، تراکنش‌ها مالی را سریع‌تر و امن‌تر خواهد کرد.

گروه بریکس در سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد؛ یک سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد. سپس جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دی‌ماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند.

0% ...

آخرین اخبار

امیر سیاری :شناورهای دشمن در صورت هرگونه حماقت هدف قرار می‌گیرند


حمله به فرودگاه صنعاء / توقف پروازها در آسمان عربستان


پزشکیان: تا وحدت داریم، دشمن کاری از پیش نمی‌برد/ ضرورتِ میدان دادن به همه جوانان ایرانی


تصویب ۶۴ طرح سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش ۷۱۰ میلیون دلار


تداوم توقف پروازهای «فلای دبی» به مقصد تل‌آویو


هشدار صنعا به ریاض؛ پاسخ‌ها دقیقاً متناسب با تجاوزهاست


پس‌لرزه‌های یک سیاست خصمانه؛ هشدار بانک جهانی درباره پیامدهای جنگ خودخواسته‌ی آمریکا علیه ایران


پوستر کاروان ایران برای بازی های پاراآسیایی ناگویا رونمایی شد


توسل ریاض به پکن برای پایان‌بخشی به بن‌بست یمن


السنوار؛ از حبس‌های ابد تا معمارِ بزرگترین شکستِ اسرائیل