گزارشی از عدم پیشرفت درمذاکرات دوحه و خوش‌بینی واشنگتن به توافق +فیلم

دوشنبه 16 تير 1404 - 19:10

دور اول مذاکرات آتش‌بس در دوحه بدون نتیجه قطعی به پایان رسید، درحالی که مقامات فلسطینی از «عدم توانایی کافی هیئت اسرائیلی برای توافق» انتقاد کردند؛واشنگتن با ابراز خوش‌بینی، از تحقق زود هنگام آتش‌بس و آزادی اسرا خبر داد.   

العالمفلسطین

به گزارش رویترز، تلاش‌های بین‌المللی برای توقف جنگ در غزه با چالش‌های جدیدی روبرو شده است. دور اخیر مذاکرات در دوحه که با هدف بررسی سازوکارهای اجرای آتش‌بس و تبادل اسرا برگزار شد، به دلیل اختلافات طرفین به نتیجه مشخصی نرسید. مقامات فلسطینی با اشاره به «ضعف در تصمیم گیری واختیارات هیئت اسرائیلی»، این دور از گفت‌وگوها را دشوار توصیف کردند.

این مذاکرات در شرایطی حساس ،که فشارهای جهانی برای پایان دادن به جنگ غزه — با بیش از ده‌ها هزار کشته — به اوج خود رسیده است، آغاز شد. یک منبع آگاه فلسطینی که نخواست نامش فاش شود تاکید کرد که : «فضای مذاکرات جدی بود، اما زمان محدود است؛ به‌ویژه با توجه به دیدار بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ که می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در روند گفت‌وگوها داشته باشد.»

خوش‌بینی آمریکا در آستانه دیدار ترامپ و نتانیاهو:

در مقابل، ترامپ با بیان اینکه «فرصت مناسبی برای توافق در این هفته وجود دارد»، از تلاش‌ها برای آزادی برخی اسرای صهیونیست خبر داد که به گفته وی، می‌تواند به بهبود فضای مذاکرات کمک کند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که نتانیاهو تحت فشار فزاینده جامعه بین‌المللی برای توقف جنگ، راهی واشنگتن شد تا همزمان با تقویت روابط با آمریکا، راهکارهای عملی برای آتش‌بس در غزه را بررسی کند.

نتانیاهو تأکید کرد که هیئت تحت امرش «دستورالعمل‌های روشنی» برای توافق بر اساس چارچوب‌های قبلی دارند. با این حال، کارشناسان هشدار می‌دهند که پیچیدگی مذاکرات — با ابعاد سیاسی و انسانی — و تعلل در رسیدن به توافق، به ادامه رنج غیرنظامیان غزه دامن می‌زند.

به گفته تحلیلگران، غیرنظامیان در غزه همچنان بیشترین آسیب را از درگیری‌های جاری می‌بینند لذا دستیابی به توافق آتش‌بس صرفاً یک مسئله سیاسی نیست؛ بلکه یک ضرورت فوری انسانی است.

کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها