تنش تازه ای در جبهه سیاست‌های تقابلی جهانی/ تابستان داغ در انتظار آمریکا و روسیه

شنبه 11 مرداد 1404
18:40
شبکه خبری العالم با نگاهی تحلیلی به آخرین تحولات روابط پرتنش میان واشنگتن و مسکو، از تابستانی داغ در عرصه سیاسی بین دو کشور پرده برداشته است.

العالم – آمریکا

تحولی که با افزایش تهدیدات و واکنش‌های لفظی رهبران دو کشور ایالات متحده آمریکا و روسیه ، به مرحله‌ای حساس رسیده است.

تهدیدات هسته‌ای و پیام‌های هشدارآمیز

در روزهای اخیردونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در اقدامی غیرمنتظره دستور استقرار دو زیردریایی هسته‌ای در آب‌های نزدیک به روسیه را صادر کرده ؛و تأکید کرد که اگر بحران اوکراین ظرف ده روز آینده خاتمه نیابد، واشنگتن تحریم‌های تازه‌ای علیه مسکو اعمال خواهد کرد.

این در حالیست که ترامپ با اشاره به آمادگی کشورش برای بازدارندگی، استقرار این تجهیزات نظامی را بخشی از راهبرد دفاعی در برابر تهدیدهای احتمالی عنوان نمود.

جنگ لفظی و صف‌بندی‌های تازه

شایان ذکر است که این موضع‌گیری‌های آمریکایی واکنشی صریح به اظهارات دیمیتری مدودیف بود؛ که پیشتر اقدامات اخیر ترامپ را در راستای تقویت مسیر تشدید تنش خواند و یادآور شد که قدرت اتمی روسیه نباید دست‌کم گرفته شود.

ازسوی دیگر ترامپ نیز با لحنی تند، مدودیف را فردی شکست‌خورده توصیف کرده و وی را به عبور از خطوط قرمز سیاسی متهم ساخت.

تعیین فرصتی محدود برای پایان بحران

ترامپ در حالی برای توقف جنگ در اوکراین، ضرب‌الاجلی تا پایان هفته آینده تعیین کرده و تهدید به اعمال تحریم‌های اقتصادی مضاعف نموده است که امکان گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین را نیز منتفی ندانسته و همین امر، روزنه‌ای برای تعامل دیپلماتیک در کنار تشدید فشارها باقی گذاشته است.

سیستم «دست مرده» روسیه هشداری برای یک حمله اتمی تمام عیار

مدودیف در پاسخ به ایالات متحده آمریکا، اقدامات ترامپ را عاملی خطرناک در مسیر تنش‌آفرینی دانست و از سامانه دفاعی سیستم «دست مرده» روسیه (Dead Hand)سخن گفت؛ سامانه‌ای خودکار که در صورت حمله به فرماندهی روسیه، واکنش هسته‌ای را فعال خواهد کرد.

یاد آور می شود که سامانه «دست مرده» (Dead Hand) یا پریمت (Perimeter) یک سیستم کنترل تسلیحات هسته ای خودکار است که توسط اتحاد جماهیر شوروی در دوران جنگ سرد توسعه یافت. این سیستم به عنوان یک سیستم بازدارنده هسته ای نهایی طراحی شده بود تا در صورت نابودی کامل رهبری شوروی در یک حمله هسته ای، همچنان یک پاسخ هسته ای ویرانگر علیه مهاجم را تضمین کند.

0% ...

آخرین اخبار

اعترافات تکان‌دهنده نظامیان ارتش اشغالگر درباره بمباران بدون هشدار ساختمان‌های مسکونی غزه


سرتیپ یحیی سریع: ۱۱۹ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


انفجار مرگبار در الجلیل؛ نقشه رژیم اسرائیل برای ماندن طولانی مدت در سرزمین اشغالی


برغوثی: رژیم اسرائیل در تحمیل روایت خود از جنگ شکست خورده است


حقوق بشر یمن خواستار اجرای تحقیقات بین‌المللی درباره جنایت علیه یمن شد


هشدار بارزانی به گروهک‌های تروریستی در مورد اقدام علیه ایران


اظهارات روبیو در آتن احیای جنگ تمدن‌ها است


طنین نغمه‌های ایرانی در رم / روایت تلاش زنان کشاورز در نمایشگاه جهانی فائو


نماینده پارلمان لبنان: حزب‌الله بخشی از معادله تنگه هرمز و باب‌المندب است


دریادار بمانی: ضربات مهلکی به نیروی دریایی آمریکا زدیم