تحلیل اظهارات دبیرکل حزب الله درباره نبرد کربلایی، مقابل پروژه آمریکایی-اسرائیلی

شنبه 25 مرداد 1404 - 19:07

پژوهشگر سیاسی لبنانی در گفت وگویی، اظهارات اخیر دبیرکل حزب الله لبنان درباره سلاح مقاومت و آمادگی کامل حزب الله برای نبردی کربلایی و تاثیر این اظهارات در سطح داخلی این کشور را تحلیل کرد.

العالم ـ لبنان

«خلیل نصرالله» پژوهشگر سیاسی لبنانی در گفت وگو با برنامه «اسرائیل از درون» (العین الاسراییلیه) شبکه خبری العالم در مورد سخنرانی اخیر شیخ «نعیم قاسم» که بازتاب گسترده‌ای در لبنان داشت، تصریح کرد: این سخنرانی تکلیف را یکسره و موضع حزب‌الله را به روشنی و قاطعانه تبیین کرد.

وی افزود: پیش از این، برخی از نمایندگان حزب الله یا رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت وابسته به حزب الله در پارلمان لبنان تمایل داشتند که به طور تلویحی و نه قاطع و نهایی موضعگیری کنند، اگرچه «محمد رعد» نماینده حزب الله در پارلمان بارها در اظهارنظرهای خود سقف موضعگیری حزب الله را در این رابطه بالا برد. با این حال، مخالفان حزب الله در لبنان انتظار نداشتند که موضعگیری حزب الله به این سطح برسد، زیرا شیخ نعیم قاسم به وضوح اظهار داشت که «اگر پروژه آمریکایی-اسرائیلی ادامه یابد، ما با نبردی کربلایی با آن مقابله خواهیم کرد.
این پژوهشگر در توضیح این سخن دبیرکل حزب الله لبنان گفت: هدف، مقابله با پروژه خارجی است، نه کشیده شدن به فتنه ای داخلی، اما برخی مفهوم کربلایی را اشتباه فهمیدند.
وی افزود: دولت لبنان تصمیمی غیر قانونی و مغایر با منشور ملی لبنان گرفت که این امر ایجاب می کرد تا حزب‌الله واکنش نشان دهد. متهم کردن حزب‌الله به کشاندن لبنان به سمت فتنه درست نیست، زیرا اساسا این تصمیم دولت بود که جرقه (تنش و بحران داخلی در لبنان) را زد.

خلیل نصرالله خاطرنشان کرد: ماهیت نظام لبنان مبتنی بر توازن طائفه ای است و براین اساس، هرگونه تصمیم دولت که همه اقشار و طوایف در آن دخیل نباشند، مشروعیت خود را از دست می‌دهد. از این منظر، سخن شیخ نعیم قاسم مطرح شد تا تکلیف را یکسره کند و بگوید که «ما و اسرائیلی‌ها را به حال خود بگذارید و خودتان کنار بایستید». این سخن دعوتی صریح از دولت برای پذیرش مسئولیت خود یا خودداری از کارشکنی بود.
وی افزود: مواضع دولت لبنان در اظهارات «نواف سلام» نخست وزیر و آنچه از «جوزف عون» رئیس جمهور در مورد انحصار سلاح در دست دولت نقل قول شد، آشکار است.
خلیل نصرالله گفت: وقتی نواف سلام با یک روزنامه سعودی صحبت کرد، از جایگاه لبنانی خود صحبت نکرد بلکه در چارچوب ارتباطات خارجی خود صحبت ‌کرد.
این پژوهشگر، نخست وزیر لبنان را متهم کرد که از جانب عربستان و آمریکا مامور شده است.
وی افزود: پوشش رسانه‌ای این رویکرد تقابلی دولت از خارج از کشور مدیریت می‌شود، همانطور که در مصاحبه نخست وزیر لبنان با شبکه العربیه مشهود بود.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: «سمیر جعجع» رئیس حزب موسوم به «نیروهای لبنانی» تلاش کرد که سخنرانی شیخ نعیم قاسم را به عنوان تهدیدی برای دولت و اکثریت پارلمانی جلوه دهد، در حالی که حزب‌الله و جنبش امل نیز به این دولت رأی اعتماد داده بودند. با این حال، به گفته خلیل نصرالله، هدف تقویت این تصویر بود که حزب‌الله با کل دولت لبنان مقابله می‌کند.
وی در پایان گفت: اقدام شیخ نعیم قاسم در بالا بردن سقف موضعگیری حزب الله، توپ را به زمین حریف های مقابل انداخت و این درحالی بود که این حریفان روی خونسردی حزب الله حساب کرده بودند. حزب الله عاقلانه عمل خواهد کرد، اما با خردی فعال، نه تماشاچی و منفعل.

پربیننده ترین خبرها