فاجعه انسانی فراگیر... ۲۵ میلیون سودانی در آستانه قحطی+فیلم

جمعه 21 شهريور 1404 - 19:43

سودان همچنان درگیر نبردی سرنوشت‌ساز است که در آن  ارتش ملی این کشور برای بازگرداندن صلح و امنیت تلاش می کند.

العالم - آفریقا

این درگیری‌ها که از آوریل سال ۲۰۲۳ میلادی آغاز شده، عمیق‌ترین بحران انسانی در تاریخ معاصر سودان را رقم زده است.

ارتش ملی سودان پس از عملیات موفقیت‌آمیز و چندین روز نبرد با نیروهای واکنش سریع، توانست کنترل کامل شهر بارا در ایالت کردفان شمالی را به دست آورد.

بازپس‌گیری بارا از اهمیت راهبردی ویژه‌ای برخوردار است، زیرا این شهر در مجاورت ام درمان و در غرب پایتخت خارطوم قرار دارد.

از ژوئیه ۲۰۲۴، نیروهای واکنش سریع این شهر را اشغال کرده و آن را به عنوان پایگاه عملیات تهاجمی علیه مرکز کردفان شمالی، شهر الابیض، مورد استفاده قرار می‌دادند.

این در حالی است که ، شبکه پزشکان سودان گزارش داده که در جریان این نبردها، سه غیرنظامی جان خود را از دست داده و چهارده نفر دیگر زخمی شده‌اند.

از سوی دیگر نیروهای واکنش سریع همچنین ادعا کردند که یک پهپاد آکینجی را در شهر الخوی سرنگون کرده‌اند، هرچند ارتش ملی در این خصوص اظهارنظری نکرده است.

در این میان وبا وجود پیشرفت‌های نظامی ارتش ملی در آزادسازی نقاط مختلف خاک این کشور، وضعیت انسانی سودان در بحرانی‌ترین نقطه خود قرار دارد.

شایان ذکر است که بر اساس آمار سازمان ملل، حدود ۲۵ میلیون سودانی - معادل نیمی از جمعیت کشور - با گرسنگی شدید و تهدیدکننده دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ این آمار وحشتناک نشان‌دهنده عمق فاجعه‌ای است که بر خانواده‌های بی‌گناه سودانی سایه افکنده است.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، با ابراز نگرانی عمیق اعلام کرد که برنامه جهانی غذا به دلیل کمبود بودجه، مجبور به کاهش چشمگیر کمک‌های خود شده و تنها قادر است چهار میلیون نفر را در ماه تحت پوشش قرار دهد.

این بدان معناست که از هر شش نفر نیازمند، تنها یک نفر کمک دریافت می‌کند - آماری که فداکاری و رنج میلیون‌ها خانواده سودانی را به تصویر می‌کشد.

همچنین کارشناسان بین‌المللی با ابراز نگرانی شدید هشدار می‌دهند که ادامه این وضعیت بدون مداخله فوری و قاطع جامعه جهانی، می‌تواند سودان را به سوی بدترین قحطی که قاره آفریقا در دهه‌های اخیر شاهد آن بوده، سوق دهد.

این درگیری‌ها تاکنون به کشته شدن ده‌ها هزار نفر و آوارگی بیش از ۱۴ میلیون سودانی در داخل و خارج از کشور منجر شده است - فاجعه‌ای که نسل‌های آینده سودان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

پربیننده ترین خبرها