تحلیلگر عراقی: میزان مشارکت مردم در انتخابات بالا خواهد بود

تحلیلگر عراقی: میزان مشارکت مردم در انتخابات بالا خواهد بود
شنبه 17 آبان 1404 - 22:12

تحلیلگر سیاسی عراقی با تأکید بر این که میزان مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی بالا خواهد بود، گفت: رأی‌دهنده عراقی باید نگاه شان بیشتر به دستاوردها و خدمات عملی نامزدهای انتخابات و نه به شعارهای فرقه‌ای یا ملی‌گرایانه متمرکز باشد.

العالم - عراق

محمد الیاسر تحلیلگر سیاسی عراقی، در گفت وگو با العالم اظهار داشت: به لطف پروژه‌های ملموس دولت و ثبات اوضاع امنیتی، میزان مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی عراق افزایش خواهد یافت. وی افزود که رقابت انتخاباتی در اکثر فهرست‌های سیاسی عمدتاً خدمات محور شده است.

الیاسر تأکید کرد که دوره تبلیغات انتخاباتی شاهد افزایش تمرکز نامزدها بر تبلیغات در حوزه دستاوردهایی مانند خدمات و یا برنامه‌هایشان بود.

وی خاطرنشان کرد که برخی از نیروهای سیاسی برای برانگیختن احساسات مردم، به ویژه در مناطقی مانند اقلیم کردستان عراق یا مناطق تحت پوشش ماده ۱۴۰، بر عامل ناسیونالیسم تکیه کرده اند.

الیاسر گفت: برخی از گروه‌های سنی نیز برای تحریک افکار عمومی و ترغیب به مشارکت فعال به لفاظی‌های فرقه‌ای و مذهبی متوسل شدند.

این کارشناس عراقی خاطرنشان کرد که عرصه سیاسی عراق از صبح امروز (شنبه) وارد سکوت رسمی تبلیغات انتخاباتی شده است که این مساله به شهروندان اجازه می‌دهد تا درباره نامزدها، به دور از سر و صدا و هیاهو تأمل کنند.

او افزود: اظهارات فرقه‌گرایانه و ملی‌گرایانه بر جامعه شیعه نیز تأثیر گذاشته است، به طوری که تحریم و اظهارات تحریک‌ آمیز از این دست، باعث شد برخی از نیروها از کسانی حمایت کنند که حتی کاملاً به آن چهره‌ها اعتقاد ندارند..

الیاسر معتقد بود که مشارکت رأی‌دهندگان به چند دلیل بالا خواهد بود. یکی اینکه، جریان صدر عراق انتخابات را تحریم کرد و طبق محاسبات، آنها تقریباً ۸۵۰ هزار رأی در انتخابات ۲۰۲۱ به دست آوردند که نشان‌دهنده درصدی قابل توجه از کل ۱۶ میلیون رأی‌دهنده ثبت‌شده عراقی است.

وی خاطرنشان کرد: آنچه مشارکت را امروزه بسیار مهم می‌کند این است که در سال‌های اخیر، دولت پروژه‌های خدماتی قابل توجه و ملموسی را اجرا کرده است. بغداد و سایر شهرها و استان‌ها هرگز چنین سطح بالایی از خدمات را نداشته‌اند؛ این یک دستاورد واقعی است که منجر به افزایش مشارکت در انتخابات خواهد شد.

الیاسر تأکید کرد که محمد شیاع السودانی نخست وزیرعراق، یک شخصیت کلیدی است و عملکرد دولت نیز قابل توجه و مؤثر بوده است. مقامات دولتی، به ویژه وزرا، بسیار موفق بوده‌اند و در چندین فهرست نامزد شده‌اند که مشارکت در انتخابات را بالا خواهد برد.

او توضیح داد که در این مدت، نمایندگان مجلس که پیش از این با دولت مخالف بودند و رویکرد اپوزیسیونی اتخاذ کرده بودند، وارد عرصه انتخابات شدند و عملکرد خوبی در پیگیری پرونده‌های فساد و پاسخگو کردن مسئولان داشتند. این امر نیز مشارکت را افزایش خواهد داد.

پربیننده ترین خبرها